Τετάρτη 1 Μαΐου 2013

Τελή Ιουνίου η ψηφιακή μετάβαση στην Κρήτη;

Επιβεβαίωσαν χθες στα "Χ.Ν." αρμόδιες πηγές ότι με καθυστέρηση ενός μηνός θα γίνει η ψηφιακή μετάβαση σε ό,τι αφορά τις τηλεοπτικές εκπομπές στην Κρήτη. Αντί για τις 31 Μαΐου αναμένεται να δοθεί παράταση στο αναλογικό σήμα μέχρι τις 26 Ιουνίου ή τις 28 Ιουνίου.
Μάλιστα, μέχρι τη Μεγάλη Πέμπτη αναμένεται να υπογραφεί σχετικό ΦΕΚ, ώστε να γίνει και η επίσημη ανακοίνωση!
Ο λόγος; Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η επιμονή του Υπουργείου Παιδείας ότι, αν σταματήσει η αναλογική εκπομπή σε Μαλάξα και Ρογδιά, ίσως προκύψει πρόβλημα στη μετάδοση των θεμάτων των Πανελληνίων στα εξεταστικά κέντρα μέσω των συχνοτήτων της ΕΡΤ.
Την ίδια ώρα, τεχνικοί διαβεβαιώνουν ότι η μετάδοση των θεμάτων των Πανελλαδικών στα σχολεία γίνεται πλέον μέσω δορυφόρου. Σύμφωνα με τους ίδιους, από το 2002 τα VPI (μηχανήματα λήψης) λειτουργούν κατά κανόνα με Δορυφορικά Κάτοπτρα, τα οποία αποτελούνται από ένα κάτοπτρο (διαμέτρου συνήθως 80-90cm) ένα LNB και έναν αποκωδικοποιητή Δορυφορικό ψηφιακό.
Οπως μας λέει ο τεχνικός κ. Σπύρος Φιωτάκης, «δεν επηρεάζεται η μετάδοση των θεμάτων από την ψηφιακή μετάβαση».
Πάντως, η πολιτική απόφαση πλέον μιλά για αναβολή στην ψηφιακή μετάβαση καθώς, όπως και να 'χει, θέλουν να διατηρήσουν τις αναλογικές συχνότητες σε περίπτωση που χρειαστούν.
(Χανιώτικα νέα - 1/5/2013)
Link: http://www.haniotika-nea.gr/120541-teli-iouniou-i-psifiaki-metabasi/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου