Τρίτη 14 Μαΐου 2013

Βροχερό διάλειμμα και από αύριο καλοκαίρι

Βροχερό διάλειμμα αναμένεται να κάνει σήμερα ο καιρός στα Χανιά για να έρθει στην συνέχεια για τα καλά το καλοκαίρι! Σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ) σήμερα θα σημειωθούν βροχές και πιθανώς καταιγίδες αλλά αργά τη νύχτα η κακοκαιρία θα υποχωρήσει για να δώσει τη θέση της στον ήλιο και τη ζέστη. Ετσι, την Πέμπτη και την Παρασκευή αναμένονται νοτιάδες και θερμοκρασίες που δεν αποκλείεται να ξεπεράσουν τους 30 βαθμούς Κελσίου, οπότε οι… παραλίες θα έχουν την τιμητική τους.
Οπως εξηγεί στα "Χ.Ν.", ο διευθυντής στην ΕΜΥ, Μ. Λέκκας, σήμερα Τρίτη «προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις. Αρχικά θα εκδηλωθούν ήπιες βροχές στις δυτικές περιοχές του νησιού και ιδιαίτερα προς τις δυτικές περιοχές των Χανίων. Αργότερα και προς το μεσημέρι αναμένεται να έχουμε ένταση των καιρικών φαινομένων σε ολόκληρη την Κρήτη με τοπικές βροχές, ενδεχομένως να εκδηλωθούν και καταιγίδες στις ημιορεινές και ορεινές περιοχές του νησιού. Τα φαινόμενα αυτά από τις απογευματινές ώρες και μετά θα υποχωρήσουν, πολύ γρήγορα στα δυτικά και μέχρι το βράδυκαι στις ανατολικές περιοχές του νησιού. Οι άνεμοι προβλέπεται να είναι από βορειοδυτικές διευθύνσεις με εντάσεις που στις βόρειες και ανατολικές περιοχές του νησιού θα είναι στα δύο με τρία μποφόρ ενώ δυτικά - νοτιοδυτικά των Χανίων η έντασή τους θα φτάνει τα 5, τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί και πάλι σε χαμηλές τιμές τις πρωινές ώρες, κοντά στους 15 βαθμούς Κελσίου η ελάχιστη τιμή ενώ κατά τη διάρκεια της ημέρας η μέγιστη προβλέπεται να φτάσει τους 22 βαθμούς Κελσίου στα δυτικά και τους 22-24 στα νότια».
ΑΛΛΑΓΗ ΣΚΗΝΙΚΟΥ
Ωστόσο, αύριο Τετάρτη αναμένεται να αλλάξει το σκηνικό του καιρού.
Οπως μας λέει ο κ. Λέκκας, η αυριανή «θα είναι η τελευταία ημέρα που διατηρούνται οι ανοιξιάτικες θερμοκρασίες. Ιδιαίτερα το πρωί, η θερμοκρασία θα είναι και πάλι κοντά στους 14 - 15 βαθμούς Κελσίου αλλά η καλοκαιρία και η ηλιοφάνεια θα έχει σαν αποτέλεσμα την άνοδο της θερμοκρασίας  κοντά στους 25 βαθμούς».
"ΘΕΡΙΝΗ ΕΙΣΒΟΛΗ"
Στη συνέχεια, σύμφωνα με τον ίδιο, «φαίνεται ότι μία θερινή εισβολή που θα αρχίσει να επικρατεί στην ανώτερη ατμόσφαιρα, θα έχει σαν αποτέλεσμα από την Πέμπτη και μετά να δούμε αρκετά υψηλότερες θερμοκρασίες. Την Πέμπτη θα
η θερμοκρασία θα πλησιάσει τους 28 - 30 βαθμούς Κελσίου».
Οσο για την Παρασκευή, αναμένονται  νοτιάδες και θερμοκρασία που θα ξεπεράσεο ακόμα και τους 30 βαθμούς Κελσίου με την ελάχιστη να κυμανθεί σε τιμές πάνω από τους 18 βαθμούς Κελσίου.
«Εδώ φαίνεται πόσο δυναμικά ισχυρή είναι η ατμόσφαιρα ώστε να μπορεί σε τόσο λίγο χρόνο να προκαλεί τόσο σημαντικές αλλαγές", συμπλήρωσε ο κ. Λέκκας.
Γ. ΛΥΒ.
(Χανιώτικα νέα - 14/5/2013)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου