Κυριακή 26 Μαΐου 2013

"Αρμόδια η Περιφέρεια για το γεφυράκι στα Ραπανιανά"

Αρμόδια για την αποκατάσταση της παλιάς εθνικής οδού στα Ραπανιανά - Καμισιανά και στο σημείο που στενεύει επικίνδυνα, στο γεφυράκι, είναι η Διεύθυνση Τεχνικών Εργων της Περιφέρειας Κρήτης.
Αυτό απάντησε χθες ο δήμαρχος Πλατανιά, Γιάννης Μαλανδράκης, με αφορμή χθεσινό σχόλιο των "Χανιώτικων νέων". Στο σχόλιό μας σημειώναμε ότι «παρά τις κατά καιρούς διαμαρτυρίες και τα σχόλια που έχουν δει το φως της δημοσιότητας τα τελευταία χρόνια δεν έχει αλλάξει τίποτα! Ο λόγος για το γεφυράκι στα Ραπανιανά της Δημοτικής Ενότητας Κολυμπαρίου, στο οποίο ο δρόμος στενεύει επικίνδυνα για τους οδηγούς. Επιβεβλημένες θεωρούνται οι εργασίες αποκατάστασης του σημείου καθώς τίθενται ζητήματα οδικής ασφάλειας. Αλλωστε, πριν από μερικά χρόνια, είχαν γίνει εργασίες στον δρόμο, όχι όμως και στο γεφυράκι, παρά τις περί του αντιθέτου υποσχέσεις. Ακούνε οι αρμόδιοι;». Στην επιστολή - απάντησή του ο δήμαρχος Πλατανιά, αναφέρει:
«Είναι ευρέως γνωστό ότι για την εκτέλεση εργασιών στην Π.Ε.Ο. Χανίων - Κισάμου  αρμόδια είναι η Δ/νση Τεχνικών Εργων της Περιφέρειας Κρήτης, ως εκ τούτου ο Δήμος Πλατανιά δεν μπορεί να πραγματοποιήσει κανενός είδους εργασία στο συγκεκριμένο σημείο. Παρά ταύτα ο Δήμος με τα υπ’ αριθμ. 25515/11-10-11 και  7760/19-4-13 έγγραφά του  έχει ζητήσει επανειλημμένα την αποπεράτωση της κατασκευής πεζογέφυρας στα Ραπανιανά της Τ.Κ. Καμισιανών της Δ.Ε. Κολυμπαρίου, τονίζοντας παράλληλα την επικινδυνότητα της υφιστάμενης γέφυρας τόσο για τα οχήματα, αλλά κυρίως για τους πεζούς, ιδιαίτερα και στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή που έχει ήδη ξεκινήσει η τουριστική περίοδος».
Γ. ΛΥΒ.
(Χανιώτικα νέα - 25/5/2013)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου