Σάββατο 15 Ιουνίου 2013

Μάνος Χατζιδάκις: "Απαραίτητο φάρμακο" η ΕΡΤ

Ενας από τους ανθρώπους που πέρασε από την ΕΡΤ ήταν φυσικά και ο Μάνος Χατζιδάκις, ο οποίος το 1984 είχε δώσει συνέντευξη στη Μαρία Ρεζάν και είχε απαντήσει σε ερώτηση για το μέλλον της ΕΡΤ. Τη συνέντευξη αλίευσε ο κ. Αρης Δημοκίδης και την ανήρτησε με σχετικό κείμενό του στη Lifo (link: http://www.lifo.gr/team/bitsandpieces/39032) με την υπενθύμιση ότι τότε η ΕΡΤ ήταν το μοναδικό ραδιοτηλεοπτικό Μ.Μ.Ε. της χώρας και «οι αναλογίες με τη σημερινή εποχή είναι διαφορετικές». Ωστόσο, επίκαιρη και εύστοχη ήταν η απάντησή του στη σχετική ερώτηση της Μαρίας Ρεζάν:
• Μαρία Ρεζάν: Σκεφθήκατε, ποτέ, να εισηγηθείτε, να διαλυθεί η Ε.Ρ.Τ. και να αρχίσει από την αρχή;
• Μάνος Χατζιδάκις: «Κι αυτό θα το εισηγούμην, αλλά ο κόσμος δεν μπορεί να ζήσει πια χωρίς την Ε.Ρ.Τ. Θα πεθάνουν αν δεν τους δώσεις εκείνο για το οποίο θα μπορούν να φωνάζουν και να διαμαρτύρονται. Η Ε.Ρ.Τ. είναι πολύτιμη, διότι δίδει στον ελληνικό λαό, την ευκαιρία να διαμαρτύρεται και να λέει "τι αίσχος που είναι η Ε.Ρ.Τ.". Η αντιπολίτευση διαμαρτύρεται, γιατί δεν της δίνουν περισσότερο χρόνο, οι άλλοι διαμαρτύρονται γιατί δεν τους δίνουν περισσότερη "Δυναστεία", οι άλλοι διαμαρτύρονται γιατί υπάρχει η "Δυναστεία" και όλοι είναι ευχαριστημένοι... [Η Ε.Ρ.Τ.] είναι ένα απαραίτητο φάρμακο, για να ζούμε με την ψευδαίσθηση της ελευθερίας…».
Γ. ΛΥΒ.
Υ.Γ. Σαν σήμερα πριν 19 χρόνια (15 Ιουνίου 1994) ο Μάνος Χατζιδάκις έφυγε από τη ζωή για τις γειτονιές του ουρανού και των άστρων...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου