Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

Εναρξη ψηφιακού σήματος χωρίς ΕΡΤ στα Χανιά

Χωρίς την ΕΡΤ ξεκίνησε η ψηφιακή τηλεοπτική εποχή στα Χανιά. Λόγω της διακοπής λειτουργίας της ΕΡΤ, δεν εφαρμόστηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση που καθόριζε κλείσιμο των αναλογικών πομπών της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης στη Μαλάξα με ταυτόχρονο άνοιγμα της ψηφιακής μετάβασης.
Ετσι, οι αναμεταδότες της ΕΤ-1 στον δίαυλο 21, ΝΕΤ στον δίαυλο 43 και ΕΤ-3 στον δίαυλο 24, εξακολουθούσαν έως χθες το μεσημέρι να λειτουργούν αλλά με το γνωστό μαύρο φόντο των τελευταίων ημερών. Αργά το απόγευμα, πάντως, σταμάτησε η λειτουργία τους. Κανονικά, θα έπρεπε και η ΕΡΤ να εκπέμπει ψηφιακά από τους διαύλους 21 και 24 σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση που είχε προηγηθεί της αιφνίδιας διακοπής του προγράμματός της.
Αντίθετα, κανονικά έγινε η ψηφιακή μετάβαση σε ό,τι αφορά την Digea και τα ιδιωτικά κανάλια εθνικής εμβέλειας τα οποία στις παλιές τους αναλογικές συχνότητες εμφανίζουν ένα ενημερωτικό σημείωμα σύμφωνα με το οποίο στις 26 Ιουνίου διεκόπη η εκπομπή αναλογικού σήματος από το κέντρο εκπομπής "Μαλάξα" το οποίο θα εκπέμπει "μόνο ψηφιακό σήμα".
Πλέον, οι συχνότητες των ιδιωτικών καναλιών εθνικής εμβέλειας στη Μαλάξα είναι: 
•Συχνότητα 49 (698 MHz) : Alpha, ANT1, Μακεδονία TV

•Συχνότητα 56 (794 MHz) : Mega, ΣΚΑΙ, Star, 902
Να σημειωθεί ότι τις πρώτες ώρες το Μακεδονία Tv εμφανιζόταν κλειδωμένο στους τηλεοπτικούς δέκτες αλλά από χθες το απόγευμα μεταδίδεται κανονικά το πρόγραμμά του.

ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ
Σε ό,τι αφορά τα περιφερειακά κανάλια της Κρήτης, η Νέα Τηλεόραση εκπέμπει από τη Μαλάξα στον δίαυλο 57 ενώ από τον δίαυλο 38 εκπέμπουν τα κανάλια: "Κύδων Tv", "Κρήτη Tv", "Tv Creta", "My Television" και "4U".
Ωστόσο, κατά τις πρώτες ώρες της ψηφιακής μετάβασης αλλά και σε κάποιες στιγμές κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας, "πάγωνε" η οθόνη των καναλιών του διαύλου 38.
ΚΑΙ ΑΝΑΛΟΓΙΚΑ
Επίσης, να σημειώσουμε ότι χθες τα κανάλια της Κρήτης  συνέχιζαν και την αναλογική τους εκπομπή από τη Μαλάξα στις συχνότητες: "Κύδων" στον δίαυλο 35, "Κρήτη tv" στον δίαυλο 44, "Tv Creta" στον δίαυλο 23 και "Νέα Τηλεόραση" στον δίαυλο 54. Στις επόμενες ημέρες και όταν ολοκληρωθεί η ρύθμιση των κατά τόπους αναμεταδοτών προβλέπεται η διακοπή της αναλογικής μετάδοσης,
Επιπλέον, το τοπικό κανάλι "Κρήτη 1" για το οποίο προβλέπεται ψηφιακή εκπομπή στον δίαυλο 57, προς το παρόν να συνεχίζει να εκπέμπει αναλογικά στον δίαυλο 33.
Τέλος, το Αθηναικό κανάλι "Αρτ" (πρώην Τηλε Αστυ) μέχρι χθες συνέχιζε να αναμεταδίδεται αναλογικά από τη Μαλάξα στον δίαυλο 45.
Γ. ΛΥΒ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου