Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

Επιστολή εργαζομένων στην ΕΡΑ Χανίων

«Ό,τι κι αν μας επιφυλάσσει το μέλλον, η ανυπόκριτη, αυθόρμητη κι ειλικρινής υποστήριξη των συνανθρώπων μας ήταν μια μοναδική και πολύτιμη εμπειρία».  Αυτό τονίζουν σε επιστολή τους οι εργαζόμενοι στην ΕΡΑ Χανίων οι οποίοι δεν κρύβουν τη συγκίνησή τους για τη συμπαράσταση στον αγώνα τους από πολίτες και φορείς των Χανίων.
Στην επιστολή τους σημειώνουν συγκεκριμένα:
«Συγκινητικό, εντυπωσιακό και πέρα από κάθε προσδοκία υπήρξε το κύμα συμπαράστασης των πολιτών της Δυτικής Κρήτης, ενάντια στο κλείσιμο της ΕΡΑ Χανίων. Από την πρώτη στιγμή που ανακοινώθηκε το κλείσιμο της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης εκατοντάδες πολίτες βρέθηκαν στο πλευρό των εργαζομένων της ΕΡΤ στα Χανιά. Απλοί άνθρωποι, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, κόμματα, συνδικάτα, σωματεία, ακροατές, συντελεστές της δράσης «κάνε την εκπομπή σου», άνθρωποι του πνεύματος, της δημιουργίας και του πολιτισμού στον τόπο μας, συμπαρίστανται στον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων. Οι εκδηλώσεις συμπαράστασης κι αλληλεγγύης των συμπολιτών μας έχουν έναν κοινό παρανομαστή: είναι αυθόρμητες, ακομμάτιστες κι ειλικρινείς. Ολες αυτές τις ημέρες που εμείς οι εργαζόμενοι δίνουμε τη μάχη για την υπεράσπιση της Δημόσιας Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης, η αλληλεγγύη και τα μηνύματα στήριξης από τους συμπολίτες μας στα Χανιά υπήρξαν το βασικό μας κίνητρο για να συνεχίσουμε, χωρίς δεύτερη σκέψη, να προσπαθούμε ενάντια στην ισοπέδωση κάθε έννοιας δικαίου κι ενάντια σε αποφάσεις και πράξεις που καταστρατηγούν τη νομιμότητα στον τόπο μας. Ανθρωποι όλων των ηλικιών, απ’ όλους τους εργασιακούς χώρους, πάνω και πέρα από κόμματα, διέβησαν το κατώφλι της ΕΡΑ Χανίων για να διαμαρτυρηθούν για την απόφαση του κλεισίματος. Μία απόφαση, που -όπως πολλοί μας είπαν- ένιωσαν να προσβάλει την αξιοπρέπεια και την τιμή τους. Στο ήσυχο, δροσερό και καταπράσινο προαύλιο της ΕΡΑ Χανίων, Χανιώτες καλλιτέχνες και δημιουργοί δίνουν σχεδόν καθημερινά το δικό τους παρόν και εκφράζουν τη δική τους διαφωνία, ενώνοντας τη φωνή τους με τη φωνή εκατοντάδων συμπολιτών μας που μας συντροφεύουν όλες αυτές τις ημέρες.  Οι στιγμές που ζήσαμε και συνεχίζουμε να ζούμε είναι μοναδικές! Ο,τι κι αν μας επιφυλάσσει το μέλλον ένα είναι σίγουρο: η ανυπόκριτη, αυθόρμητη κι ειλικρινής υποστήριξη των συνανθρώπων μας σε όλα αυτά που κάποιοι αποφασίζουν για εμάς χωρίς εμάς, ήταν μια μοναδική και πολύτιμη εμπειρία. Μια εμπειρία που θα κρατήσουμε για πάντα, σαν φυλαχτό και σαν πολύτιμο πετράδι στις ψυχές μας! Συνεχίζουμε να εκπέμπουμε… μέσα από τις συχνότητες 100,6 Mhz (μεγάκυκλους), 104 Mhz (μεγάκυκλους) στα fm και 1512 Khz (χιλιόκυκλους) στα μεσαία και μέσα από την ιστοσελίδα του Πολυτεχνείου Κρήτης στη δ/νση  www.tuc/478.html».
ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΛΑΤΑΝΙΑ
Στο μεταξύ χθες ο Δήμος Πλατανιά έδωσε στη δημοσιότητα την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου που καταδικάζει την απόφαση της κυβέρνησης για διακοπή της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης. Στο ψήφισμα αναφέρεται:      
«Η Δημόσια Ραδιοτηλεόραση φορέας ενημέρωσης και πολιτισμού αλλά και συνδετικός  κρίκος των Ελλήνων του εξωτερικού με τη μητέρα πατρίδα και με τεράστια συμβολή στη διάδοση της γλώσσας, της πολιτιστικής κληρονομιάς, της ιστορικής  μνήμης και ενημέρωσης δεν μπορεί να καταργείται στον βωμό της λογιστικής ευημερίας των αριθμών που η Τρόικα επιβάλλει.
To Δημοτικό Συμβούλιο Πλατανιά καταγγέλλει απερίφραστα την απόφαση της τρικομματικής  κυβέρνησης, η οποία με πράξη νομοθετικού περιεχομένου έβαλε λουκέτο στη δημόσια Ραδιοτηλεόραση, πετώντας στον δρόμο χιλιάδες εργαζομένους. Η απόφαση αυτή συνιστά εκποίηση δημοσίας περιουσίας και παράδοσής της στα χέρια των ιδιωτών μεγαλοκαναλαρχών κι αποτελεί τον προπομπό για νέα πιο σκληρά μέτρα εις βάρος του λαού, με στόχο το τσάκισμα κάθε εργασιακού, δημοκρατικού και κοινωνικού δικαιώματος.   Το Δημοτικό Συμβούλιο Πλατανιά στηρίζει τη διατήρηση της δημόσιας και πολυφωνικής ΕΡΤ – ΕΡΑ, το δικαίωμα στην ενημέρωση του κάθε Ελληνα πολίτη και καλεί την Κυβέρνηση να ανακαλέσει την  από 11/6/2013 Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και την Κοινή Υπουργική Απόφαση του Υπουργού Οικονομικών και του Υφυπουργού στον Πρωθυπουργό με αριθμό OIK.02/11.6.2013 «Κατάργηση της δημόσιας επιχείρησης 'Ελληνική Ραδιοφωνία-Τηλεόραση Ανώνυμη Εταιρεία (ΕΡΤ Α.Ε.)'», η οποία εκδόθηκε βάσει εξουσιοδότησης παρασχεθείσης από την ως άνω Πράξη, που θα έχουν αρνητικές συνέπειες στους Ελληνες πολίτες, στην αντικειμενική ενημέρωση, στον πλουραλισμό και τελικά στην ίδια τη Δημοκρατία και να επαναφέρει άμεσα όλες τις δραστηριότητες, συχνότητες και προγράμματα της ΕΡΤ ως είχαν πριν.  Το Δημοτικό Συμβούλιο Πλατανιά συμπαρίσταται στους  εργαζομένους  της ΕΡΤ,  εκφράζοντας έμπρακτα τη συμπαράσταση κι αλληλεγγύη του».
ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΑΙΝΙΑΣ
Με ανακοίνωσή τους οι «απολυμένοι – εργαζόμενοι της ΕΡΤ ΑΕ / ΕΡΑ ΧΑΝΙΩΝ» καλούν τους Χανιώτες σήμερα Πέμπτη στις 9.30 το βράδυ στο προαύλιο των εγκαταστάσεων της ΕΡΑ ΧΑΝΙΩΝ (Έλλης 40, Σούδα – Χανιά), στην ανοικτή προβολή της πολιτικής περιπέτειας του Νίκου Νικολαΐδη: "Γλυκειά συμμορία"
(1983, ΕΓΧ 151’),
Οπως σημειώνουν. "η εκδήλωση πραγματοποιείται ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την απόφαση της κυβέρνησης να διαγράψει από τον χάρτη των ΜΜΕ, την ΕΡΤ ΑΕ και να απολύσει το σύνολο των εργαζομένων σε αυτήν.
Τα δωρεάν δικαιώματα προβολής της ταινίας, μας παραχώρησαν οι νόμιμοι κληρονόμοι του Νίκου Νικολαΐδη, Συμεών Νικολαΐδης και Μαρί Λουίζ Βαρθολομαίου κ
Την ταινία προλογίζει ο Κριτικός Κινηματογράφου, εργαζόμενος στην ΕΡΑ ΧΑΝΙΩΝ, Κώστας Κωνσταντινίδης, ενώ επίσης, θα προβληθούν αποσπάσματα αρχείου, όπου ο σκηνοθέτης διαβάζει σημαντικά κομμάτια από τα σενάρια και τα βιβλία του.
Η συμπαράσταση όλων σας είναι πολύτιμη».
(Χανιώτικα νέα - 27/6/2013)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου