Σάββατο 1 Ιουνίου 2013

Περί πυροπροστασίας

Η καταστροφική πυρκαγιά στο Βαμβακόπουλο συνέπεσε κατά κάποιον τρόπο με την κάθοδο του υπουργού Νίκου Δένδια στα Χανιά και του Αρχηγού της Πυροσβεστικής οι οποίοι προφανώς είναι ενήμεροι για το μέγεθος της καταστροφής.
Η επομενη ημέρα βρήκε τους πληγέντες να ελπίζουν μέσα από τα συντρίμμια και να εργάζονται σκληρά για να αποκαταστήσουν ό,τι μπορούν από τις περιουσίες τους που τις είδαν να τυλίγονται στις φλόγες.
Η πολιτεια οφείλει να σταθεί αρωγός και να διαθέσει αποζημιώσεις σε όσους έχουν πληγεί. Παράλληλα, όμως, είναι προφανές ότι πρέπει να ληφθούν περισσότερα μέτρα πρόληψης και άμεσης δράσης για να μην επαναληφθούν αυτές οι τραγικές εικόνες καταστροφής.
Για να γίνουν όλα αυτά χρειάζονται προσωπικό και πιστώσεις. Το πυροσβεστικό ελικόπτερο που θα έρθει στα Χανιά είναι φυσικά καλοδεχούμενο. Αλλά, ας μην επαναπαυτούμε στο ελικόπτερο.
Ταυτοχρονα, οι όποιοι αρμόδιοι ας αναθεωρήσουν, αν και εφόσον κριθεί αναγκαίο, τα σχέδια πυροπροστασίας σε πόλη και ύπαιθρο, σε αγροτικές και δασικές εκτάσεις. Το καλοκαίρι δεν ήρθε ακόμα για τα καλά και ήδη μετράμε πληγές. Ας μην μετρήσουμε και άλλες…
Γ. ΛΥΒ.
(Χανιώτικα νέα - 1/6/2013)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου