Σάββατο 8 Ιουνίου 2013

Σχολή Εφαρμοσμένων Επιστημών του ΤΕΙ στα Χανιά

Του ΓΙΑΝΝΗ ΛΥΒΙΑΚΗ
Ιδρυση Σχολής Εφαρμοσμένων Επιστημών στη θέση του παραρτήματος Χανίων του Τ.Ε.Ι. Κρήτης προβλέπει το Προεδρικό Διάταγμα του σχεδίου 'Αθηνά'!
Σύμφωνα με το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (Τεύχος Πρώτο, Αρ. Φύλλου 137, 5 Ιουνίου 2013) καταργείται μεν το παράρτημα Χανίων του ΤΕΙ Κρήτης αλλά στη θέση του δημιουργείται μία από τις πέντε Σχολές του ΤΕΙ Κρήτης με τρία Τμήματα - μέχρι τώρα το ΤΕΙ στα Χανιά είχε δύο τμήματα (Ηλεκτρονικής και Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος).
Συγκεκριμένα, στα Χανιά δημιουργείται η Σχολή Εφαρμοσμένων Επιστημών η οποία συγκροτείται από τα εξής τμήματα:
•Τμήμα Μηχανικών Μουσικής Τεχνολογίας και Ακουστικής Τ.Ε. με έδρα το Ρέθυμνο (σ.σ.: το τμήμα αυτό θα συνεχίσει να λειτουργεί στο Ρέθυμνο αλλά ενταγμένο στη Σχολή των Χανίων).
•Τμήμα Ηλεκτρονικών Μηχανικών Τ.Ε. με έδρα τα Χανιά.
•Τμήμα Μηχανικών Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος Τ.Ε. με έδρα τα Χανιά.
ΟΙ ΑΛΛΕΣ ΣΧΟΛΕΣ
Οι άλλες τέσσερις Σχολές του ΤΕΙ Κρήτης είναι οι εξής:
•Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας, με έδρα το Ηράκλειο, η οποία συγκροτείται από τα εξής Τμήματα:
1) Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων με έδρα τον Άγιο Νικόλαο.
2) Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων με έδρα το Ηράκλειο.
3) Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής με έδρα το Ηράκλειο.
•Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων με έδρα τη Σητεία, η οποία συγκροτείται από τα εξής Τμήματα:
1) Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων με έδρα το Ηράκλειο.
2) Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας με έδρα τη Σητεία.
3) Τμήμα Τεχνολόγων Τροφίμων με έδρα την Ιεράπετρα το οποίο θα δεχθεί τους πρώτους εισακτέους το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016.
•Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών με έδρα το Ηράκλειο, η οποία συγκροτείται από τα εξής Τμήματα:
1) Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών Τ.Ε. με έδρα το Ηράκλειο.
2) Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής Τ.Ε. με έδρα το Ηράκλειο..
3) Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών Τ.Ε. με έδρα
το Ηράκλειο..
•Σχολή Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας με έδρα το Ηράκλειο, η οποία συγκροτείται από τα εξής Τμήματα:
1) Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας με έδρα το Ηράκλειο,
2) Τμήμα Νοσηλευτικής με έδρα το Ηράκλειο.
ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ
Επίσης, προβλέπεται η ίδρυση Τμήματος Τεχνολόγων Τροφίμων της Σχολής Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων στο ΤΕΙ Κρήτης με έδρα την Ιεράπετρα αλλά και η συγχώνευση Τμημάτων:
•Το Τμήμα Φυτικής Παραγωγής στο Ηράκλειο με το Τμήμα Βιολογικών Θερμοκηπιακών Καλλιεργειών και Ανθοκομίας συγχωνεύονται σε Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων της Σχολής Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων με έδρα το Ηράκλειο.
•Το Τμήμα Επιχειρηματικού Σχεδιασμού και Πληροφοριακών Συστημάτων του παραρτήματος Αγ. Νικολάου και το τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης του παραρτηματος Ιεράπετρας, συγχωνεύονται σε Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας με έδρα τον Αγιο Νικόλαο.
•Τα τμήματα Μηχανολογίας της Σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών του Τ.Ε.Ι. Κρήτης με έδρα το Ηράκλειο και Πολιτικών Δομικών Εργων της Σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών του Τ.Ε.Ι. Κρήτης με έδρα το Ηράκλειο συγχωνεύονται σε Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών Τ.Ε. της Σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών του Τ.Ε.Ι. Κρήτης με έδρα το Ηράκλειο.
•Το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας του Τ.Ε.Ι. Κρήτης με έδρα το Ηράκλειο και το Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας του Τ.Ε.Ι. Κρήτης με έδρα το Ηράκλειο συγχωνεύονται σε Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας του Τ.Ε.Ι. Κρήτης με έδρα το Ηράκλειο.
•Το Τμήμα Λογιστικής της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας με έδρα το Ηράκλειο του Τ.Ε.Ι. Κρήτης και το Τμήμα Χρηματοοικονομικής και Ασφαλιστικής του Παραρτήματος Αγίου Νικολάου του Τ.Ε.Ι. Κρήτης συγχωνεύονται σε Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας του Τ.Ε.Ι. Κρήτης με έδρα το Ηράκλειο.
(Χανιώτικα νέα - 8/6/2013)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου