Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

ΕΡΤ - ΕΡΑ Χανίων

Του ΓΙΑΝΝΗ ΛΥΒΙΑΚΗ
Οι αλλαγές που έτσι κι αλλιώς προδιαγράφονται για την ΕΡΤ - ακόμα και μετά το άνοιγμά της με την απόφαση του ΣτΕ, θεωρείται, σύμφωνα με τις διαρροές στα ΜΜΕ, πως θα περιλαμβάνουν περικοπές σε ραδιοτηλεοπτικές υπηρεσίες. Υπάρχουν όμως και προγράμματα, πέραν των τηλεοπτικών, τα οποία δεν πρέπει να… πειραχθούν.
Ενα από αυτά π.χ. το ιστορικό Τρίτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ. Ενα άλλο, "Η Φωνή της Ελλάδος". Και ένα ακόμη, η ΕΡΑ Χανίων. Διότι ο σταθμός Χανίων της Ελληνικής Ραδιοφωνίας είναι και αυτός ιστορικός.
Εκπέμπει ανελλιπώς δεκαετίες τώρα από τα μεσαία κύματα και τα τελευταία χρόνια και στα fm. Το 1965 ο σταθμός των Χανίων μαζί με αυτούς της Ρόδου, της Κομοτηνής και της Καβάλας, συγκροτούσαν τους Σταθμούς Γ΄ Τάξεως της Εξωτερικής Υπηρεσίας Επαρχιών του τότε Εθνικού Ιδρύματος Ραδιοφωνίας (ΕΙΡ) που μετονομάστηκε σε ΕΙΡΤ και μετέπειτα ΕΡΤ. Το σήμα του από τα μεσαία (1512 Khz) τις βραδινές ώρες, όταν η διάδοση διευρύνεται, φτάνει σχεδόν σε όλη την Ευρώπη και σε χώρες της Βόρειας Αφρικής. Μέσα από τις εκπομπές του ενημερώνει για τοπικά θέματα ενώ προάγει τον τοπικό πολιτισμό και την παράδοση. Δεν είναι τυχαίο ότι φορείς και σύλλογοι πολιτιστικοί, όπως η Ενωση Πνευματικών Δημιουργών, έχουν υπερασπιστεί τη δημόσια ραδιοφωνική "φωνή" των Χανίων. Η ΕΡΑ Χανίων πρέπει όπως και όλη η ΕΡΤ, να μείνει ζωντανή.
(Χανιώτικα νέα - 19/6/2013)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου