Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013

Στο ίδιο έργο...

Στο ίδιο έργο θεατές. Για άλλη μια φορά. Παρά τις διαβεβαιώσεις του παρελθόντος ότι δεν θα έρθουν άλλα μέτρα. Μόνο που αυτή τη φορά οι δανειστές είναι ακόμα πιο απαιτητικοί. «Νέα μέτρα αλλιώς δεν έχει δόση», λένε. Τώρα, τα μέτρα 'μεταφράζονται', κυρίως, σε απολύσεις.
Αργά χθες το βράδυ όλα τα Μ.Μ.Ε. μετέδιδαν ότι στο νέο ραντεβού του Κυριάκου Μητσοτάκη με την τρόικα σήμερα αναμένεται να κλείσει η συμφωνία για την κινητικότητα στο Δημόσιο καθώς η χθεσινή συνάντηση απέβη άκαρπη, δεδομένου ότι ο υπουργός απέρριψε πρόταση της τρόικας για αύξηση των 15.000 απολύσεων με ανάλογη μείωση του αριθμού των υπαλλήλων που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα.
Σύμφωνα, επίσης, με όσα είχαν γίνει γνωστά, εάν δοθεί παράταση για την κινητικότητα, τότε η δόση των 8,1 δισ. ευρώ θα καταβάλλεται τμηματικά και εφόσον επιτυγχάνεται η προαπαιτούμενη δράση.
Στο ερώτημα βέβαια, πώς θα ζήσουν όλοι αυτοί οι άνθρωποι -και οι οικογένειές τους- που από τη μια στιγμή στην άλλη χάνουν τη δουλειά τους οι δανειστές δεν απαντούν. Αλλά, επιμένουν στις απολύσεις. Και απειλούν με μη εκταμίευση της δόσης.
Και μετά τις απολύσεις τι;
Μάλλον, σε λίγο καιρό θα ακούσουμε πάλι τους αρμόδιους υπουργούς να ανακοινώνουν δράσεις για την απασχόληση. Πιθανώς να εκφράσουν και την… ανησυχία τους για την αύξηση της ανεργίας.
Οπως έκανε προχθές η Γερμανία καγκελάριος κα Μέρκελ. Η οποία σε συνέντευξή της σε έξι ευρωπαϊκές εφημερίδες έκανε την εκτίμηση πως η ανεργία των νέων αποτελεί «ίσως το πιο πιεστικό πρόβλημα στην Ευρώπη». Και ζήτησε την προώθηση διαρθρωτικών αλλαγών για την αντιμετώπιση του μεγάλου προβλήματος!
Αν κρίνουμε από τις διαρθρωτικές αλλαγές που επιβάλλουν οι δανειστές της χώρας μας, ε, μάλλον ισχύει το "η στραβός είναι ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε"…
Γ. ΛΥΒ.
(Χανιώτικα νέα - 4/7/2013)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου