Κυριακή 14 Ιουλίου 2013

Η ΕΛ.ΑΣ. θυμήθηκε... αναδρομικά το δίπλωμα

Του επέβαλαν πρόστιμο τον περασμένο Δεκέμβριο για υπερβολική ταχύτητα και επτά μήνες μετά, την περασμένη Τρίτη 9 Ιουλίου 2013, του τηλεφώνησαν από την Αστυνομία γιατί θυμήθηκαν ότι είχαν ξεχάσει να του πάρουν το δίπλωμα και ζήτησαν να τους το παραδώσει για δύο μήνες!
Το απίστευτο αυτό περιστατικό συνέβη στα Χανιά.
Οπως σημειώνει ο φωτογράφος Νεκτάριος Πόγκας, τον περασμένο Σεπτέμβριο έτρεχε με… 93 χιλιόμετρα την ώρα και έτυχε να καταγραφεί από κάμερα με αποτέλεσμα να του έρθει στο σπίτι η κλήση με το πρόστιμο.
Ωστόσο, προχθές δέχτηκε ένα τηλεφώνημα από την Αστυνομία από την οποία του ζήτησαν «να παραδώσω το δίπλωμά μου για 2 μήνες γιατί το είχαν ξεχάσει να μου το πάρουν τότε»!
Ο ίδιος εξήγησε ότι το όριο ήταν 60 χιλιόμετρα γιατί ήταν σε κόμβο, τον ειδοποίησαν πριν τα Χριστούγεννα του 2012 να πληρώσει 350 ευρώ, εκείνος έκανε ένσταση υποστηρίζοντας ότι η ταχύτητα των 93 χιλιομέτρων δεν δικαιολογεί τόσο υψηλό πρόστιμο και ζήτησε να πέσει στην αμέσως χαμηλότερη κατηγορία (από 90 και κάτω), που το πρόστιμο ήταν 100 ευρώ.
«Με έγραψαν βέβαια κανονικά, πήγα πλήρωσα 175 ευρώ στο πρώτο δεκαήμερο και σήμερα μου λένε ότι θέλουν το δίπλωμά μου!».
Και όπως του είπε ένας φίλος του, όταν έμαθε για το περιστατικό: «Πες τους ότι το είχες χάσει για 2 μήνες οπότε όλα καλά».
Γ. ΛΥΒ.
(Χανιώτικα νέα - 13/7/2013)
Link: http://www.haniotika-nea.gr/125102-20.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου