Κυριακή 14 Ιουλίου 2013

Περί εμβολίων

ΛΙΓΟΣΤΕΥΟΥΝ τα εμβόλια και το Υπουργείο Υγείας δεν έχει άλλα προς διάθεση μέχρι τον Σεπτέμβριο!
Η ΧΘΕΣΙΝΗ αυτή ανακοίνωση της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας Χανίων έρχεται να αναδείξει την τραγική κατάσταση που επικρατεί στον χώρο της Υγείας. Η αφορμή για την ανακοίνωση δόθηκε από το ρεπορτάζ που δημοσιεύτηκε την περασμένη Δευτέρα στα 'Χ.Ν.' για το Κοινωνικό Ιατρείο - Φαρμακείο Αλληλεγγύης Χανίων, στο οποίο καταφεύγουν και δεκάδες παιδιά για εμβολιασμό καθώς οι οικογένειές τους είναι ανασφάλιστες.
ΕΤΣΙ χθες η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Π.Ε. Χανίων, σημείωσε ανάμεσα σε άλλα: «Είναι γεγονός ότι αυτή την περίοδο το Υπουργείο Υγείας δεν έχει εμβόλια προς διάθεση και όπως μας ενημέρωσε νέες παραλαβές θα γίνουν Σεπτέμβριο με Οκτώβριο. Ομως τα Κέντρα Υγείας διαθέτουν ακόμα μικρό αριθμό εμβολίων και όσοι ανασφάλιστοι επιθυμούν μπορούν να προσέλθουν κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας με αυτά. Η Υπηρεσία μας αντιμετωπίζει με ιδιαίτερη ευαισθησία το θέμα των εμβολιασμών και στο πλαίσιο των δυνατοτήτων της πάντοτε καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την επίλυση τυχόν αναφυομένων προβλημάτων».
ΟΣΟΙ ευαισθησία όμως κι αν διαθέτει η Υπηρεσία αυτή, επιβάλλεται άπαντες να νοιαστούν. Δεν νοείται Υπουργείο Υγείας να δηλώνει αδυναμία σε παροχή εμβολίων!
Γ. ΛΥΒ.
(Χανιώτικα νέα - 13/7/2013)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου