Σάββατο 10 Αυγούστου 2013

Διάλογο για το πάρκινγκ ζητά η Ενωση Καταστηματαρχών Ενετικού Λιμένα

Διάλογο για το θέμα του πάρκινγκ ζητά από τον δήμαρχο Χανίων Μαν. Σκουλάκη η Ενωση Καταστηματαρχών Ενετικού Λιμένα, η οποία, παράλληλα, διαμαρτύρεται για την απαγόρευση της στάθμευσης στην πλατεία Κατεχάκη χωρίς να έχει βρεθεί εναλλακτική λύση.
Συγκεκριμένα, η Ενωση Καταστηματαρχών Ενετικού Λιμένα Χανίων, απευθυνόμενη στον δήμαρχο κ. Σκουλάκη, σημειώνει:
«Με μεγάλη έκπληξη πληροφορηθήκαμε και διαπιστώσαμε ότι η απόφαση, η οποία μας αφορά όλους και καταστηματάρχες και πολίτες της πόλης των Χανίων, της απαγόρευσης δηλαδή της στάθμευσης και κυκλοφορίας επί της πλατείας Κατεχάκη στον ενετικό λιμένα Χανίων ετέθη σε εφαρμογή από τις 7 Αυγούστου 2013.
Η έκπληξή μας συνίσταται στο ότι, ενώ πρόσφατα με δική μας πρωτοβουλία ήλθαμε σε επαφή μαζί σας για το συγκεκριμένο θέμα και δείξατε ότι υπάρχει κατανόηση τουλάχιστον να κληθούμε για μία γενικότερη κουβέντα ώστε να υπάρξει μία συμβιβαστική λύση στο όλο θέμα, ξαφνικά εφαρμόστηκε η εν λόγω απόφαση με το κλείσιμο της πλατείας Κατεχάκη».
Στη συνέχεια επισημαίνει ότι «οι ενστάσεις συνίστανται αρχικά στο ότι από κανένα φορέα και δη από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο δεν κληθήκαμε να διατυπώσουμε τις απόψεις μας, λες και δεν μας αφορά, λες και δεν υπάρχουμε. Εδόθη η εντύπωση του αποφασίζουμε και διατάζουμε ερήμην, επί της ουσίας της κοινωνίας των Χανίων, στην οποία εν τέλει είναι αυτή στην οποία εμείς ως επαγγελματίες απευθυνόμαστε και προσδοκούμε και αυτή μας προτιμά και μας στηρίζει. Εδόθη η αλγεινή εντύπωση ότι δεν ενδιαφέρεστε να ακούσετε και να δώσετε λύσεις oι οποίες δεν θα βίαζαν καταστάσεις και δεν θα δημιουργούσαν συγκρούσεις.
Αυτό το οποίο κύριε δήμαρχε είναι το καίριο ερώτημα είναι: Γιατί αυτή τη χρονική στιγμή για την εφαρμογή της αποφάσεως του κλεισίματος της πλατείας; Ποια η επιτακτική ανάγκη εφαρμογής της  αυτή τη στιγμή και ποιο δημόσιο συμφέρον επέβαλε την εφαρμογή χωρίς άλλη εναλλακτική λύση;».
Καταλήγοντας αναφέρει:
«Κύριε δήμαρχε,
σε μια σκληρή οικονομικά εποχή και εν μέσω της τουριστικής σεζόν, σε έναν χώρο στον οποίο δεν προβλέπεται άμεσα η εκτέλεση έργων, θεωρούμε ότι θα πρέπει να το ξανασκεφτείτε ώστε από κοινού να βρούμε την πιο πρόσφορη λύση για όλους. Θεωρούμε ότι έχουμε την απόλυτη επίγνωση όλοι, υμών και ημών, ότι προτεραιοτητα είναι η εξυπηρέτηση αυτής της πόλης, των πολιτών της και των επισκεπτών της. Αναμένουμε να πράξετε τουλάχιστον αυτό το οποίο κατά νόμο υποχρεούστε και δεν πράξατε, δηλαδή να μας καλέσετε για μία κουβέντα εφ' όλης της ύλης η οποία θα προάγει αυτό το οποίο μας ενδιαφέρει και μας ζει όλους, τα Χανιά».
Γ. ΛΥΒ.
(Χανιώτικα νέα - 10/8/2013)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου