Δευτέρα 12 Αυγούστου 2013

Κατοικία και λογική

Στην επικαιροτητα αυτές τις ημέρες η πρώτη κατοικία. Ακόμα και σε αυτήν πιθανολογείται ότι θα μπει "χέρι" το προσεχές διάστημα, πιθανώς από τις αρχές του 2014. Κατ' εντολή της τρόικας. Η οποία δεν μπορεί να δεχτεί ότι η κατοικία αποτελεί δικαίωμα που με κόπο και ιδρώτα έχουν αποκτήσει οι Ελληνες πολίτες.
Δεν είναι, όμως, μόνον η τρόικα. Είναι και οι Ελληνες κυβερνώντες που εμφανίζονται υπάκουοι σε αυτό το μέτρο.
Χαριτολογώντας θα έλεγε κανείς ότι η κυβέρνηση αποφάσισε να μας απαλλάξει από το "χαράτσι" και βρήκε τη λύση: να πάρει το σπίτι όσων αδυνατούν να πληρώσουν τα δάνειά τους. Η πραγματικότητα, όμως, ξεπερνά το χιούμορ.
Γιατι χιλιάδες άνθρωποι που πριν από λίγα χρόνια είχαν αποφασίσει, με δανεισμό, να βάλουν το "κεφάλι" τους κάτω από το δικό τους... κεραμίδι, είχαν τη δουλειά τους και το εισόδημά τους και είχαν δει ότι μπορούν να ανταποκριθούν στις οικονομικές υποχρεώσεις τους. Τότε, δεν υπήρχαν χαράτσια, ούτε είχαν υποβαθμιστεί οι μισθοί. Λίγο μετά ήρθαν τα πάνω - κάτω.
Τωρα, το μόνο που παραμένει υψηλό είναι το κόστος ζωής. Τίποτα άλλο.
Κι όμως, έρχεται το ίδιο αυτό κράτος που έφερε τα νοικοκυριά σε αυτή την κατάσταση, να σχεδιάζει κατασχέσεις της πρώτης κατοικίας, δηλαδή του ονείρου χιλιάδων πολιτών.
Αν τυχόν περάσει ένα τέτοιο μέτρο, θα δοθεί η "χαριστική" βολή σε χιλιάδες νοικοκυριά και στην ήδη ραγισμένη κοινωνική συνοχή. Θα πρυτανεύσει, επιτέλους, η λογική στους πολιτικούς μας;
Γ. ΛΥΒ.
(Χανιώτικα νέα - 12/8/2013)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου