Παρασκευή 23 Αυγούστου 2013

Νέο κυνηγητό της Αστυνομίας σε κατασκηνωτές της Πρέβελης

Στο στόχαστρο της Αστυνομίας βρέθηκαν χθες για δεύτερη φορά μέσα στο καλοκαίρι οι κατασκηνωτές της Πρέβελης. Στο ιστορικό αυτό μέρος, που κάποτε διέμεναν χίπις, η νέα αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί. Σχηματίστηκε δικογραφία εις βάρος 11 ατόμων για ελεύθερη κατασκήνωση, ενώ τέσσερις συνελήφθησαν για κατοχή κάνναβης.
Στην επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης αναφέρεται ότι στην επιχείρηση συμμετείχαν αστυνομικοί υπηρεσιών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ρεθύμνου και της Υποδιεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Κρήτης και συνελήφθησαν δύο Ελληνες, ηλικίας 37 και 33 ετών, μία 23χρονη υπήκοος Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής (ΗΠΑ) και μία 42χρονη υπήκοος Γερμανίας, για κατοχή κάνναβης.
Επιπλέον, προσήχθησαν στο Αστυνομικό Τμήμα Λάμπης Ελληνες και ξένοι κατασκηνωτές και για τους 11 από αυτούς σχηματίστηκε δικογραφία, για ελεύθερη κατασκήνωση (νομοθεσία περί ίδρυσης και λειτουργίας χώρων οργανωμένης κατασκήνωσης).
Το προανακριτικό έργο για τους συλληφθέντες διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ρεθύμνου, ενώ η δικογραφία περί ίδρυσης και λειτουργίας χώρων οργανωμένης κατασκήνωσης σχηματίστηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Λάμπης.
Η ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ
Για να δικαιολογήσει την επιχείρηση, η Αστυνομία αναφέρει στο δελτίο Τύπου ότι εντάσσεται «στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων και εφαρμογής ειδικού σχεδίου, για την πρόληψη και καταστολή παραβατικών συμπεριφορών, αλλά και την τήρηση και εφαρμογή της νομοθεσίας σε τουριστικές περιοχές» και ότι έγινε στην προστατευόμενη τουριστική περιοχή «Λίμνη Πρέβελη» του Δήμου Αγίου Βασιλείου. Η συγκεκριμένη περιοχή είναι ενταγμένη στο πρόγραμμα «Natura», χαρακτηρισμένη ως περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου