Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

Ευαισθησία από τη Δικαιοσύνη

Την ώρα που συζητείται έντονα το ενδεχόμενο πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, έρχεται η Δικαιοσύνη να δικαιώσει με βάση τον λεγόμενο "Νόμο Κατσέλη" νοικοκυριά σε όλη την Ελλάδα που έτυχε, μέσα στη σημερινή συγκυρία, να βρεθούν υπερχρεωμένα με κίνδυνο απώλειας της περιουσίας τους.
Δεκάδες είναι και στα Χανιά, όπως και σ' όλη την Κρήτη οι αποφάσεις των Ειρηνοδικείων που παρέχουν οικονομική ανάσα σε νοικοκυριά που έτυχε να βρεθούν σε δύσκολη θέση.
Οι δικαστές, οι οποίοι ζουν μέσα στην κοινωνία, στέκονται με αποφάσεις τους κοντά στους ανθρώπους που δοκιμάζονται από την οικονομική κρίση. Αρκετές αποφάσεις έχουν δει το φως της δημοσιότητας μέσα από τις ανακοινώσεις της Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών. Και συχνά δεν αφορούν μόνο "κούρεμα" χρέους, αλλά και σώσιμο κατοικιών.
Την ίδια ευαισθησία περιμένει κανείς από τους πολιτικούς, οι οποίοι οφείλουν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να μη συμφωνήσουν με πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, όση πίεση κι αν δεχτούν από τους δανειστές. Γιατί η κατοικία είναι δικαίωμα του πολίτη το οποίο ουδείς δικαιούται να του το στερήσει.
Γ. ΛΥΒ.
(Χανιώτικα νέα - 30/8/3013)
Link: http://www.haniotika-nea.gr/128238-20.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου