Τρίτη 20 Αυγούστου 2013

Στην Εντατική από πτώση πέτρας σε Ι.Χ.

Διασωληνωμένη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Χανίων νοσηλεύεται η 34χρονη, η οποία τραυματίστηκε σοβαρά όταν μία πέτρα έπεσε στο αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε.
Το περιστατικό, που λίγο έλειψε να εξελιχθεί σε τραγωδία, σημειώθηκε προχθές στην επαρχιακή οδό που συνδέει την Κίσσαμο Χανίων με το Ελαφονήσι και ειδικότερα στο ύψος της σήραγγας Τοπολίων.
Το όχημα με τους τέσσερις επιβαίνοντες και περίπου άλλα 30 οχήματα περίμεναν να ανάψει το πράσινο για να μπουν στη σήραγγα, όταν αποκολλήθηκε η πέτρα, η οποία έπεσε στη γυάλινη οροφή του αυτοκινήτου, τραυματίζοντας την άτυχη γυναίκα στο κεφάλι. Σύμφωνα με την Αντιπεριφέρεια Χανίων, η πέτρα αποκολλήθηκε από ανεπιτήρητο κατσίκι που την έριξε κάτω από τους προστατευτικούς φράκτες.
Χθες το απόγευμα ο διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου Χανίων και διευθυντής της Νευροχειρουργικής Κλινικής, Γιώργος Αρχοντάκης, μας είπε ότι η 32χρονη «είναι αρκετά σοβαρά. Στις 12 το μεσημέρι υπεβλήθη σε επέμβαση αφαίρεσης μετωπιαίου αιματώματος και είναι σε κίνδυνο. Θα δούμε πώς εξελίσσεται η κατάσταση. Εχει άλλο ένα αιμάτωμα το οποίο είναι σε εξέλιξη».
Να σημειωθεί ότι το τμήμα του συγκεκριμένου δρόμου, στο ύψος της σήραγγας, δόθηκε στην κυκλοφορία την Παρασκευή 5 Ιουλίου, καθώς είχαν προηγηθεί εργασίες αντιστήριξης των πρανών. Η διακοπή κυκλοφορίας πεζών είχε γίνει με απόφαση της Αστυνομίας, ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος ατυχημάτων λόγω πτώσης λίθων στο οδόστρωμα.
Τότε, η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων είχε ανακοινώσει ότι οι εργασίες για την ολοκλήρωση του έργου θα συνεχιστούν στις 15 Σεπτεμβρίου 2013, προκειμένου να ολοκληρωθούν μέχρι τέλους του έτους όπως προβλέπει η σύμβαση του έργου.
Χθες, από το Γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων, Απόστολου Βουλγαράκη, ανακοινώθηκε ότι, ύστερα από το ατύχημα που συνέβη στο δρόμο των Τοπολίων, κλιμάκιο από μηχανικούς της Διεύθυνσης Τεχνικών Εργων της Π.Ε. Χανίων πραγματοποίησε αυτοψία και διαπίστωσε ότι, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «το ατύχημα δεν συνδέεται με τις εργασίες του χώρου κατασκευής του έργου αντιστήριξης πρανών και οφείλεται σε πτώση μικρού λίθου κάτω από τους προστατευτικούς φράκτες, που προκάλεσε ανεπιτήρητο ποίμνιο».
Τέλος, στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι «η Διεύθυνση Τεχνικών Εργων της Π.Ε. Χανίων θα προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες για τη διακοπή της κυκλοφορίας στο παραπάνω τμήμα λόγω αδυναμίας αστυνόμευσης της ανεξέλεγκτης βόσκησης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου