Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

Σε δίκη για ρεπορτάζ που έκαναν κοντά στη Σούδα

Με το νόμο 376 του... 1936 και την κατηγορία της «παραβίασης οχυρωματικών θέσεων», πλημμεληματικού χαρακτήρα, παραπέμπονται σε δίκη ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κρήτη, Μάριος Διονέλλης και ο εικονολήπτης Νίκος Σαράντος, οι οποίοι προσήχθησαν στην Αστυνομία ενώ έκαναν ρεπορτάζ κοντά στην αμερικανική βάση της Σούδας.
Ηταν στις 3.10 περίπου το μεσημέρι όταν ο δημοσιογράφος βγήκε απευθείας στην εκπομπή του ΣΚΑΪ «Life» και μίλησε για τις αντιδράσεις φορέων της Αυτοδιοίκησης, επαγγελματιών αλλά και κατοίκων στο ενδεχόμενο εμπλοκής της αμερικανικής βάσης της Σούδας σε περίπτωση επέμβασης στη Συρία.
Η μετάδοση γινόταν από ένα ύψωμα του χωριού Μουζουράς Ακρωτηρίου, απέναντι από την αμερικανική βάση, όπου συνηθίζεται τα κανάλια να τραβάνε πλάνα για να «ντύσουν» τα ρεπορτάζ τους.
Λίγο πριν από τις 4 το απόγευμα, ο δημοσιογράφος και ο εικονολήπτης πήραν το δρόμο της επιστροφής, αλλά όταν «κατέβηκαν» το βουνό, τους σταμάτησε όχημα (βαν) της Πολεμικής Αεροπορίας και στη συνέχεια έφτασε η Αστυνομία, η οποία τους προσήγαγε στο Αστυνομικό Μέγαρο Χανίων.
Εκεί παρέμειναν έως και λίγο πριν από τις 8 το βράδυ, οπότε με εντολή εισαγγελέα αφέθηκαν ελεύθεροι. Οπως έγινε γνωστό, η Αστυνομία σχηματίζει δικογραφία με την κατηγορία της «παραβίασης οχυρωματικών θέσεων» (νόμος 376/36) και θα οριστεί τακτική δικάσιμος.
Μιλώντας στην «Ε», ο Μάριος Διονέλλης σημείωσε ότι «πήγαμε σε ένα χώρο όντως ελεγχόμενο αλλά από τον οποίο κατά παράδοση γίνονται πλάνα.
»Αυτό που έχει σημασία, και είναι η πραγματική είδηση, δεν είναι η δική μας σύλληψη αλλά οι αντιδράσεις που εκφράζουν και οι πολίτες και ο αντιπεριφερειάρχης και ο πρόεδρος των ξενοδόχων που μίλησαν για τις επιπτώσεις που έχει η αμερικανική βάση στη ζωή και στον τουρισμό των Χανίων και της Κρήτης γενικότερα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου