Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

ΤΕΙ Κρήτης: "Δεν μας περισσεύουν υπάλληλοι"

«Το Τ.Ε.Ι. Κρήτης δεν θα αντέξει σε πιθανή απομάκρυνση κι άλλων διοικητικών υπαλλήλων του».
Αυτό τονίζεται σε απόφαση της συνέλευσης του Τ.Ε.Ι. Κρήτης που εστάλη προς τους αρμόδιους υπουργούς.
Οπως επισημαίνει ο πρόεδρος του Τ.Ε.Ι. Κρήτης, καθηγητής Ε. Καπετανάκης, «στις 14 Αυγούστου παραλάβαμε το έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων προς όλα τα Α.Ε.Ι., που αφορά στην αναδιοργάνωση των διοικητικών υπηρεσιών κάθε Α.Ε.Ι., την αξιολόγηση των μονάδων και των υπαλλήλων σε σχέση με τις θέσεις και την ανατοποθέτηση των υπαλλήλων για να καλυφθούν οι ελάχιστες ανάγκες μας. Αυτονόητες διαδικασίες βέβαια, για τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας και της οικονομικής αποδοτικότητας του διοικητικού μηχανισμού μας.
Η Συνέλευση του Τ.Ε.Ι. Κρήτης συνήλθε  και συζήτησε το αντικείμενο αυτού του εγγράφου, αλλά και πληροφορίες μας για απομάκρυνση διοικητικού προσωπικού μας με συνοπτικές διαδικασίες. Η Συνέλευση εξέτασε το δυναμικό και τις ανάγκες του Ιδρύματος, με δεδομένη και τη δημοσιονομική δυσχέρεια της χώρας, τα ζητήματα του δημόσιου τομέα και την ανάγκη για δράσεις αντιμετώπισής τους. Εκρινε ότι με τη σημερινή σύνθεση και τον συνολικό αριθμό του διοικητικού προσωπικού, παραπέρα απομάκρυνση υπαλλήλων μας θα επιφέρει αδυναμία λειτουργίας κατά περιοχές και θα έχει ιδιαίτερα αρνητικές συνέπειες στο έργο μας».
Ο κ. Καπετανάκης εκφράζει την πεποίθηση, απευθυνόμενος στους υπουργούς, ότι θα επανεξετάσουν τη θέση και τις δυνατότητές του Τ.Ε.Ι., «με γνώμονα την ποιότητα των υπηρεσιών στους φοιτητές μας και τη δυνατότητα κοινωνικής συμβολής του Τ.Ε.Ι. Κρήτης: Ενός Ιδρύματος με σταθερή προσήλωση στις καταστατικές υποχρεώσεις του και με αναγνωρισμένες κορυφαίες επιδόσεις σε όλους τους τομείς δραστηριότητάς του».
Στην απόφαση τονίζεται χαρακτηριστικά:
«Κρίνεται απαραίτητο να πληροφορήσει η Συνέλευση τους συναρμόδιους υπουργούς για τα προφανή: Μετά από τα διαδοχικά κύματα συνταξιοδοτήσεων και διαθεσιμότητας διοικητικών υπαλλήλων μας (55 τα τελευταία 2 έτη), αλλά και για λόγους που αφορούν τη βελτίωση της ποιότητας των υπηρεσιών στους φοιτητές και τους πολίτες, οι Διοικητικές Υπηρεσίες μας υφίστανται το τελευταίο διάστημα συνεχείς αξιολογήσεις από τη Διοίκηση και τα συλλογικά μας όργανα. Εχει ολοκληρωθεί η εκπόνηση του Οδικού Χάρτη για την αναβάθμιση των διοικητικών υπηρεσιών του Τ.Ε.Ι. Κρήτης. Σύντομα θα προχωρήσει η υλοποίησή του με ήδη εγκεκριμένη χρηματοδότηση. Παράλληλα για την κάλυψη των κενών που αδιάλειπτα δημιουργούνται στις υπηρεσίες μας, η Διοίκηση και τα κορυφαία συλλογικά μας όργανα ασχολούνται σε συνεχή βάση με αξιολόγηση αναγκών των μονάδων μας και προσόντων υπαλλήλων και με ανατοποθετήσεις τους για κάλυψη των κενών που δημιουργούνται. Στα 5 μας Παραρτήματα ήδη εμφανίσθηκαν αδιέξοδα.
Είμαστε, λοιπόν, σε θέση να τεκμηριώσουμε, με βάση τον νέο διοικητικό μας χάρτη, του οποίου η εκπόνηση προχωρά με ιδιαίτερη φειδώ, τις μονάδες του και τη λιτή στελέχωσή τους, ότι όχι μόνο δεν υπάρχει πλεόνασμα υπαλλήλων για απομάκρυνση, αλλά αντίθετα υπάρχουν ιδιαίτερα σημαντικές δομικές ελλείψεις σε κρίσιμες ειδικότητες διοικητικών υπαλλήλων που πρέπει να καλυφθούν άμεσα».
Γ. ΛΥΒ.
(Χανιώτικα νέα - 27/8/2013)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου