Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013

Η κρίση έπληξε και τον Μίκυ

Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ κρίση δεν κάνει διακρίσεις. Επηρεάζει άπαντες. Ακόμα και τους παιδικούς μας ήρωες. Θύμα, λοιπόν, έπεσε και ο αγαπητός σε όλους μας Μίκυ Μάους, όπως ακόμη τα παπιά της οικογένειας Ντακ, δηλαδή ο Σκρουτζ Μακ Ντακ, ο Ντόναλντ, ο Κύρος Γρανάζης και τόσοι άλλοι φίλοι. Τα περιοδικά με τα οποία τους γνωρίσαμε στην Ελλάδα διακόπτουν την έκδοσή τους. Την ανακοίνωση έκανε με ανάρτησή του στο Facebook ο ίδιος ο εκδότης των περιοδικών με τους ήρωες του Ντίσνεϋ, Χρήστος Τερζόπουλος. Ο εκδότης ανέφερε: «Μερικά πράγματα, όπως ο κυβερνητικός ανασχηματισμός, η υποτίμηση του νομίσματος και το κλείσιμο εφημερίδας ή περιοδικού δεν ανακοινώνονται εκ των προτέρων».
ΑΚΟΜΑ, ο κ. Τερζόπουλος, σημείωσε: «Η διακοπή της έκδοσης των περιοδικών δεν ήταν μια επιπόλαια και ξαφνική επιλογή. Εδώ και πολλούς μήνες, από την αρχή του χρόνου, είχαμε επαφές και διαπραγματευόμασταν για να βρούμε βιώσιμη λύση για τα περιοδικά. Χρειάζεται ψυχικό σθένος να γίνονται διαπραγματεύσεις με νηφαλιότητα και σύνεση χωρίς να μεταφερθεί η αγωνία στους συνεργάτες μας». Για να συμπληρώσει: «Εως την τελευταία στιγμή κρατούσαμε τη σπίθα ζωντανή μήπως μπορέσει να συνεχιστεί η έκδοση των περιοδικών. Συνεχίσαμε να κάνουμε αυτό που γνωρίζαμε να κάνουμε πάντοτε. Να εκδίδουμε περιοδικά που να είναι όσο καλύτερα μας επέτρεπαν οι συνθήκες να φτιάξουμε. Και αυτό θα ξανακάνουμε όταν μας το επιτρέψουν οι καιροί».
Το περιοδικό Μίκυ Μάους ξεκίνησε να εκδίδεται την 1η Ιουλίου 1966 και μέχρι σήμερα έχουν κυκλοφορήσει περισσότερα από 2.400 τεύχη.
Ο ΧΩΡΟΣ των κόμιξ στην Ελλάδα γίνεται πιο φτωχός με τη διακοπή της έκδοσής του. Αλλά και ο χώρος του Τύπου γενικότερα. Γιατί είναι γεγονός ότι σειρά εντύπων (εφημερίδες - περιοδικά) έχουν κλείσει τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα. Ομως, όταν κλείνει ένα έντυπο γίνεται φτωχότερος ο πολιτισμός μας. Στην εποχή της κρίσης και του Διαδικτύου, η επιβίωση των εντύπων είναι εξαιρετικά σημαντική υπόθεση.
Γ. ΛΥΒ.
(Χανιώτικα νέα - 2/9/2013)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου