Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

Να μείνει «η φωνή της Ελλάδας»

Του ΓΙΑΝΝΗ ΛΥΒΙΑΚΗ
Ο αγώνας των εργαζομένων της ΕΡΤ για διατήρηση της δημόσιας ραδιοφωνίας και τηλεόρασης συνεχίζεται. Μπορεί το κανάλι με την ονομασία Δ.Τ. να συνεχίζει τις τηλεοπτικές εκπομπές του, αλλά την ίδια ώρα η ΕΡΤ είναι εδώ και συνεχίζει να υπάρχει. Στο Διαδίκτυο και στις ραδιοφωνικές συχνότητες. Μπορεί το ελληνικό κράτος να μη διαθέτει ούτε ένα ραδιόφωνο, αλλά το Δίκτυο της ΕΡΑ των εργαζομένων εκπέμπει τόσο στα FM όσο και στα μεσαία κύματα. Ακόμα και στα βραχέα, μέσα από τις συχνότητες της «Φωνής της Ελλάδας».
Χθες, όμως, ήρθε μια ανακοίνωση των εργαζομένων της ΕΡΤ να προκαλέσει νέα ανησυχία. Μέσα από την ιστοσελίδα www.ertopen.com, οι εργαζόμενοι κατήγγειλαν ότι στην κυβέρνηση «σβήνουν τη "Φωνή της Ελλάδας", τη συντροφιά των ναυτικών και της ομογένειας».
Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι το πρωί της περασμένης Δευτέρας «στις εγκαταστάσεις των βραχέων της ΕΡΤ στην Αυλίδα, εμφανίστηκε εκπρόσωπος εταιρείας που εμπορεύεται μέταλλα, ο οποίος φωτογράφισε τους ιστούς των κεραιοσυστημάτων των βραχέων. Σε ερώτηση των συναδέλφων της ΕΡΤ που εργάζονταν εκεί, απάντησε ότι η εταιρεία του είναι σε συνεννόηση με το υπουργείο Οικονομικών για να δώσει προσφορά για την αποξήλωση των 39 ιστών των κεραιοσυστημάτων, την απομάκρυνσή τους από το χώρο και την αγορά των μετάλλων ως σκραπ, μετά την καταστροφή των μεταλλικών κατασκευών».
Οι εργαζόμενοι επισημαίνουν ακόμα ότι «στην Αυλίδα, είναι τοποθετημένα τα κεραιοσυστήματα των βραχέων που στέλνουν τη «Φωνή της Ελλάδας», την ΕΡΑ5, σε κάθε γωνιά της υφηλίου, σε όλες τις ηπείρους και ωκεανούς.
Τα βραχέα άρχισαν να λειτουργούν το 1938 και έστελναν τη φωνή της πατρίδας στο αλβανικό μέτωπο. Οι μόνοι που τόλμησαν να τα κλείσουν ήταν οι ναζί, στη διάρκεια της κατοχής της χώρας μας. Μετά την απελευθέρωση δεν σταμάτησαν ούτε στιγμή να συνδέουν την πατρίδα με τους ναυτικούς μας και την ομογένεια. Η «Φωνή της Ελλάδας» μεταφέρει σε κάθε άκρη της Γης την ενημέρωση, την ψυχαγωγία, τον πολιτισμό και την παράδοση από την Ελλάδα, με προγράμματα σε 12 γλώσσες».
Ας το ξανασκεφτούν στην κυβέρνηση.
Ας μην πέσει θύμα η «Φωνή της Ελλάδας», που συντροφεύει εκατομμύρια Ελληνες σε όλο τον κόσμο.
*Ολόκληρη η ανακοίνωση των εργαζομένων της ΕΡΤ είναι στην ηλεκτρονική διεύθυνση: http://www.ertopen.com/eidiseis/item/4855-xepoylane-gia-paliosidera-ta-istorika-brachea-ths-ert#.Ujr7qLy5LAQ
(Ελευθεροτυπία - 20/9/2013)
Link: http://www.enet.gr/?i=arthra-sthles.el.home&id=387159

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου