Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

Εξωση από την Κτηματική Υπηρεσία στο Ιατρείο Κολυμπαρίου

Χωρίς στέγη κινδυνεύει να βρεθεί το περιφερειακό ιατρείο Κολυμπαρίου Χανίων καθώς, όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι, το Υπουργείο Οικονομικών, διά της Κτηματικής Υπηρεσίας Χανίων,  διατάσσει την αποβολή των γιατρών προκειμένου να εκποιήσει το κτήριο σε ιδιώτη!
Το ιατρείο μεταφέρθηκε στο συγκεκριμένο κτήριο στα τέλη του 2012 μετά από κατάληψη, κινητοποιήσεις και αποκλειστικές ενέργειες των κατοίκων του Κολυμπαρίου.
Πριν, το ιατρείο στεγαζόταν σε ακατάλληλο -κατά τους γιατρούς- κτήριο για το οποίο το κράτος πλήρωνε ενοίκιο.
Ομως, με πρωτοβουλία των κατοίκων το περιφερειακό ιατρείο μεταστεγάστηκε και λειτουργεί στο κτήριο του πρώην Αστυνομικού Σταθμού!
Από τότε, η κίνηση αυτή δεν... άρεσε στην Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου, η οποία είχε ζητήσει την εκκένωση της κατάληψης του πρώην Αστυνομικού Σταθμού. Ωστόσο, οι κάτοικοι πήγαν στον χώρο που μέχρι πρότινος λειτουργούσε το ιατρείο, πήραν τον εξοπλισμό και τον μετέφεραν στο κτήριο του πρώην Αστυνομικού Σταθμού, που τουλάχιστον επί έξι χρόνια παρέμενε αναξιοποίητο. Ζήτησαν δε από την Πολιτεία να νομιμοποιηθεί και τυπικά η παραχώρηση του νέου χώρου για τη λειτουργία του ιατρείου καθώς το Νοσοκομείο Χανίων όχι μόνο δεν έχει αντίρρηση, αλλά, επιπλέον, στελέχη του είχαν ζητήσει επίσης τη μεταστέγαση. Για το ίδιο θέμα, οι κάτοικοι και Φορείς της περιοχής είχαν στείλει υπόμνημα στον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, ενώ βουλευτές των Χανίων είχαν θέσει το θέμα στη Βουλή και στο Υπουργείο Υγείας, υποστηρίζοντας τους κατοίκους.
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Ωστόσο, η Γενική Συνέλευση των κατοίκων του Κολυμπαρίου του Δήμου Πλατανιά, σε χθεσινή ανακοίνωσή της, κατήγγειλε ότι η Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου επιχειρεί την έξωσή τους.
Οπως αναφέρουν, «το Περιφερειακό Ιατρείο Κολυμπαρίου λειτουργεί στο κτήριο του πρώην Αστυνομικού Τμήματος Κολυμπαρίου, το οποίο ανακατασκευάστηκε πλήρως από τους κατοίκους. Είναι ένα περιφερειακό ιατρείο με μεγάλη ανάπτυξη και με 10.000 χιλιάδες ιατρικές πράξεις περίπου τον χρόνο. Με έγγραφό του το Υπουργείο Οικονομικών μέσω του αναπληρωτή προϊστάμενου της Κτηματικής Υπηρεσίας Χανίων που παρελήφθη από τον Δήμο Πλατανιά στις 4/09/2013 Αρ. πρωτ. 19872 Φ28/Β διατάσσει την αποβολή του Δήμου Πλατανιά, των κατοίκων και των ιατρών από το κτήριο για να το εκποιήσει (πουλήσει ή ενοικιάσει). Καταγγέλλουμε την   απαράδεκτη αυτή ενέργεια και καλούμε όλους τους κοινωνικούς και πολιτικούς Φορείς που έχουν ταχθεί από καιρό υπέρ της παραχώρησης του κτηρίου στον Δήμο για τη στέγαση του περιφερειακού ιατρείου να αντιδράσουν άμεσα».
Τέλος, καλούν τους βουλευτές του Νομού (Μαν. Βολουδάκη, Κυρ. Βιρβιδάκη, Χρ. Μαρκογιαννάκη και Γιώργο Σταθάκη), τον αντιπεριφερειάρχη Χανίων, Απ. Βουλγαράκη, τον διοικητή της 7ης Υ.ΠΕ. Κρήτης Αντ. Γρηγοράκη, τον διοικητή του Νοσοκομείου Χανίων Χαρ. Δουλγεράκη, τον διευθυντή του Κέντρου Υγείας Κισάμου κ. Τουλουπάκη «να ενεργήσουν άμεσα δεδομένου ότι όλοι έχουν τοποθετηθεί υπέρ της παραχώρησης του κτηρίου στον Δήμο». Τους καλούν επίσης «σε ενεργή συμπαράσταση στο Ειρηνοδικείο Χανίων που θα κατατεθεί η προσφυγή του Δήμου και των κατοίκων κατά της απόφασης».
Γ. ΛΥΒ.
(Χανιώτικα νέα - 19/9/2013)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου