Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

Μήνυμα αλληλεγγύης από την αθλητική παρέα του "Ορίζοντα"

Του ΓΙΑΝΝΗ ΛΥΒΙΑΚΗ
Μήνυμα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης στέλνει η αθλητική παρέα του "Ορίζοντα", η οποία με αμείωτη ένταση συνεχίζει τις δραστηριότητές της για την υποστήριξη των ατόμων με καρκίνο. Την ερχόμενη Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου, μέλη της αθλητικής παρέας θα πάρουν μέρος στον Κνώσσειο Δρόμο του Ηρακλείου, στις 13 Οκτωβρίου θα επαναλάβουν τη δράση: "υπερκοπέλι" στους Αγίους Αποστόλους Χανίων, ενώ ετοιμάζουν τις βαλίτσες τους για τον Μαραθώνιο Δρόμο (42 χιλιομέτρων) του Αμστερνταμ, που θα γίνει στις 20 Οκτωβρίου 2013.
Οι δράσεις αυτές εντάσσονται στη βάση ενός πολυδιάστατου "project", που βρίσκεται σε φάση συντονισμού. Συγκεκριμένα, με σειρά προπονήσεων και ειδικού προγράμματος τα μέλη της αθλητικής παρέας προετοιμάστηκαν για τη συμμετοχή τους σε Κρητικούς Μαραθώνιους, τον Δρόμο του Οροπεδίου Λασιθίου 25 χλμ (11/08/13) και τον Κνώσσειο Δρόμο 21 χλμ (29/09/13), με βασικό πρωταγωνιστή τον Σπύρο Κουτσορινάκη, που θα συμμετάσχει με αναπηρικό αμαξίδιο. Με την ολοκλήρωση της προετοιμασίας αυτής, η αθλητική παρέα θα δηλώσει τη συμμετοχή της στον Μαραθώνιο Δρόμο του Αμστερνταμ 42 χλμ (20/10/13).
Σ' όλη την διάρκεια της προσπάθειας αυτής, θα υπάρχει συνεργείο, που θα  κινηματογραφεί με στόχο την δημιουργία και την προβολή ντοκιμαντέρ σε σχολεία της πόλης μας και όχι μόνο.
«Με τον ερχομό του 2014 και την ολοκλήρωση των διαδικασιών σκοπεύουμε να συντονίσουμε συναντήσεις με τις μαθητικές κοινότητες των Χανίων, να μοιραστούμε τις εμπειρίες μας και τα συναισθήματά μας και να κάνουμε γνωστούς τους λόγους που μας οδήγησαν σε ένα τέτοιο εγχείρημα. Σκοπός είναι η ευαισθητοποίηση των παιδιών τόσο σε θέματα ζωής και αναπηρίας, όσο και εθελοντισμού», λέει η αθλητική παρέα που σε σχετικό σημείωμά της εξηγεί:
«Η παροχή υπηρεσιών άμεσης βοήθειας, αλλά και η επίτευξη των στόχων μας για το άμεσο μέλλον στηρίζονται σε δραστηριότητες που διοργανώνει ο Σύλλογος, είτε με τη μορφή κοινωνικών εκδηλώσεων, είτε με τη μορφή αθλητικών δράσεων όπως το διάσημο "ΥΠΕΡΚΟΠΕΛΙ" που διοργανώνει η αθλητική παρέα του Ορίζοντα και το Santa Run. Ο σκοπός της αθλητικής παρέας, που ξεκίνησε από δύο ανθρώπους με αγάπη στον αθλητισμό και την προσφορά, ήταν να δημιουργήσουν μία παρέα, που μέσα από τον αθλητισμό θα προσφέρουν στα παιδιά της πόλης μας που το έχουν ανάγκη. Τέσσερα χρόνια μετά, η αθλητική παρέα του "Ορίζοντα", είναι αναπόσπαστο κομμάτι του Συλλόγου, απαριθμεί 35 μέλη, διοργανώνει εκδηλώσεις και συμμετέχει σε μαραθώνιους δρόμους με σκοπό την συγκέντρωση χρημάτων για παιδιά που χρήζουν άμεσης ανάγκης, την προβολή των σκοπών και των θεμάτων που αφορούν τον Σύλλογο και την προώθηση του εθελοντισμού και της δωρεάς αιμοπεταλίων και μυελού των οστών».
ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Σε σχέση με τις εκδηλώσεις που και φέτος διοργανώνει:
-Για τέταρτη χρονιά η αθλητική παρέα του 'Ορίζοντα' διοργανώνει αγώνα Τριάθλου με την ονομασία: "το υπερκοπέλι". Ο αγώνας έχει ερασιτεχνικό χαρακτήρα και ο αθλητής συμμετέχει διαδοχικά στα τρία αγωνίσματα κολύμπι, ποδηλασία και τρέξιμο. Κατατακτήριες θέσεις και επίσημη χρονομέτρηση δεν υπάρχουν, αφού ο αγώνας διεξάγεται με σκοπό τη συμμετοχή και όχι τη νίκη, περνώντας το μήνυμα  "Αγώνας για τη ζωή".
-Η αθλητική παρέα του "Ορίζοντα" συνδιοργανώνει με τον σύλλογο Chania Personal Training και το ΔΙΚΤΥΟ fm το '"Santa Run". Μία χαρούμενη, φιλανθρωπική διοργάνωση με στόχο την διασκέδαση και την αλληλεγγύη. Πρόκειται για έναν δρόμο τρεξίματος - περπατήματος μέσα στην πόλη με στολές Αγίου Βασίλη! Οι Αγιοι Βασίληδες καλύπτουν μια απόσταση 3,5 χιλιομέτρων στο ιστορικό και εμπορικό κέντρο των Χανίων με μοναδικό σκοπό να συγκεντρωθούν χρήματα για τα παιδιά που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας. Επίσημη χρονομέτρηση και κατατακτήριες θέσεις δεν υπάρχουν. Τα έσοδα δεν διατίθενται μόνο στον "Ορίζοντα", αλλά και στα ιδρύματα ΕΛΕΠΑΠ, ΚΗΦΑΑΜΕΑ, ΚΗΦΑΠ, που στηρίζουν παιδιά της πόλης με σοβαρά προβλήματα υγείας.
-Η αθλητική παρέα, έχει τρέξει με τα χρώματα του "Ορίζοντα" και το σύνθημα "ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ" στον κλασικό Μαραθώνιο Αθηνών, στο Βερολίνο, την Κωνσταντινούπολη, τις  Σπέτσες, στον Βενιζέλειο, στον Αρκάδιο και Κνώσσειο Δρόμο, στο Samaria Run και σε άλλους αγώνες εντός και εκτός Ελλάδος.
Ακόμα, όπως μας λένε μέλη της αθλητικής παρέας:
-Ο Μάνος Κατσομπενάκης, μέλος της αθλητικής παρέας που ζει στο εξωτερικό τρέχει με τα χρώματα του "Ορίζοντα" σε αγώνες δρόμου στην Αμερική και την Ευρώπη.
-Στην αθλητική παρέα του "Ορίζοντα" ανήκει και ο γιατρός Γεώργιος - Ιωάννης Τσιάνος, ο οποίος με τη δύναμη ψυχής και την ευαισθησία του, πρόβαλε τον Σύλλογο στις αρχές του Οκτώβρη του 2011 κολυμπώντας από την Πελοπόννησο μέχρι τα Χανιά. Ενα ταξίδι 28 ωρών χωρίς σταματημό και χωρίς να βγαίνει από το νερό, αποκλειστικά  για την ανάδειξη των  σκοπών του Συλλόγου μας.
-Ενεργό μέλος της αθλητικής παρέας, τόσο όσον αφορά στη διοργάνωση αθλητικών εκδηλώσεων όσο και στη συμμετοχή σε αγώνες είναι ο Σπύρος Κουτσουρινάκης. Ο Σπύρος συμμετέχει πάντα σε αγώνες δρόμου με το αναπηρικό του αμαξίδιο και όλη τη θετική του ενέργεια.
-Να σημειώσουμε ότι στον μαραθώνιο που θα γίνει στο Αμστερνταμ αναμένεται να συμμετέχουν τα μέλη της αθλητικής παρέας: Γιάννης Τσιρτσάκης, Αποστόλης Διαμαντόπουλος, Μιχάλης Χρυσοχεράκης, Μιχάλης Μουσκουντάκης, Μάνος Ρουμελιωτάκης, Μάνος Κατσομενάκης, Μανώλης Μεσαρχάκης, Σπύρος Κουτσορινάκης.
Ο "ΟΡΙΖΟΝΤΑΣ"
Να υπενθυμίσουμε ότι ο "Ορίζοντας" είναι ένας μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα Σύλλογος, που δραστηριοποιείται στο πλαίσιο του εθελοντισμού. Ιδρύθηκε το 2004 με σκοπό την στήριξη ατόμων που πάσχουν από καρκίνο, καλύπτοντας ανάγκες που άλλοι σύλλογοι αδυνατούσαν, καθώς προσέφεραν βοήθεια σε παιδιά έως και 18 ετών. Ο Σύλλογός δεν στηρίζει μόνο παιδιά με νεοπλασματικές ασθένειες, αλλά απλώνει τη δράση του σε  ασθενείς όλων των ηλικιών που έχουν ανάγκη από στήριξη.
Ο Σύλλογος διαθέτει σπίτια φιλοξενίας στην Αθήνα, για τους ασθενείς και τους συνοδούς τους με σκοπό την οικονομική και ψυχολογική ανακούφισή τους.  Σε περιπτώσεις μεγάλης ανάγκης ενοικιάζουμε επιπλέον επιπλωμένο ξενώνα για τη διαμονή των ασθενών. Από την λειτουργία του Συλλόγου μας μέχρι και σήμερα έχουν φιλοξενηθεί στα σπίτια μας περίπου 700 ασθενείς με τους συνοδούς τους. Τη λειτουργία του Συλλόγου ενισχύει η σημαντική βοήθεια δραστηριοποιημένων συνανθρώπων μας.
Πίσω από τον Σύλλογο υπάρχει μία μεγάλη ομάδα ανθρώπων, που εργάζεται εθελοντικά, και αποτελεί την ψυχή και την κινητήριο δύναμη του 'Ορίζοντα', που στηρίζεται σαν Σύλλογος αποκλειστικά στον εθελοντισμό και την προσφορά. Για το έργο του, ο Σύλλογος έχει δεχτεί βραβεία από γιατρούς της ελληνικής ομογένειας στη Νέα Υόρκη, από τον Δήμο Χανίων, από το Υπουργείο Υγείας και από την 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης.
Την περίοδο 2011 - 2013 ο αριθμός των ασθενών που έχουν δεχτεί βοήθεια από τον "Ορίζοντα" ανέρχεται στα 187 άτομα. Το τελευταίο τρίμηνο ενισχύονται  οικονομικά από τον Σύλλογο με μηνιαίο επίδομα, 16 οικογένειες, ενώ έχουν φιλοξενηθεί στα σπίτια μας άλλες 13 οικογένειες, εκ των οποίων μεταμοσχευθέντες ασθενείς θα χρειαστούν φιλοξενία, από 6 μήνες έως και 2 έτη. Εκτός από τις δύο βασικές μας υπηρεσίες, οικονομική ενίσχυση και φιλοξενία σε ξενώνα, πολλές οικογένειες απευθύνονται στον Σύλλογο για διάφορες πληροφορίες σχετικά με την ασθένειά τους, για μεσολάβηση σε υπηρεσίες, για διευθέτηση διάφορων θεμάτων κ.ά.
(Χανιώτικα νέα - 25/9/2013)
Link: http://www.haniotika-nea.gr/129711-20.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου