Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

Μια φωτογραφία που δεν αξίζει όσο χίλιες λέξεις

Μια φωτογραφία που τραβήχτηκε μετά τα πρόσφατα επεισόδια έξω από τα γραφεία της «Χρυσής Αυγής» στα Χανιά και απεικονίζει έναν αστυνομικό να κρατά ένα κοντάρι από αυτά που ξέχασαν κάποιοι νεαροί, έκανε τον γύρο του Διαδικτύου, συχνά με τα ανάλογα κοσμητικά επίθετα. Ωστόσο, μια φωτογραφία δεν αξίζει πάντα όσο χίλιες λέξεις. Ενίοτε μπορεί να παραπληροφορήσει όσο χίλιες λέξεις. Εν προκειμένω, το πρόσωπο που απεικονίζεται δεν είναι πολίτης, αλλά αστυνομικός, που όμως είναι γνωστός στα Χανιά από τη θητεία του στα κοινά και ιδιαίτερα στις σχολικές επιτροπές του Δήμου Χανίων με τους συνεργάτες του να μιλάνε με τα καλύτερα λόγια για το δημοκρατικό του ήθος. Ο συγκεκριμένος άνθρωπος αποχώρησε τον Απρίλιο του 2013 από τη σχολική επιτροπή της οποίας ήταν πρόεδρος και σε επιστολή του προς τους συνεργάτες του, που δημοσιεύτηκε τότε, ανέφερε:
«Στις δύσκολες συγκυρίες της χώρας μας, -χωρίς στήριξη- με μόνα εφόδια την ευαισθησία, την ευγένεια, το πολύ μεράκι και κέφι για δουλεία, τη μεγάλη αμεσότητα επικοινωνίας με πολλή απλότητα (όλα τα Σαββατοκύριακα, τις Αργίες και τα απογεύματα το κινητό μου ανοιχτό για όλους), περάσαμε τον πολιτισμό και την αναβάθμιση στο Δ.Σ. του οργάνου και στην παροχή υπηρεσίας του ψυχρού Δημοσίου με πολύ ανθρωπιά. Ήμουν ο Μιχάλης σας και ήσασταν οι συνεργάτες – φίλοι μου στα δύσκολα και στα εύκολα».
Τώρα, με αφορμή τη φωτογραφία, ο ίδιος στοχοποιήθηκε από ιστοσελίδες και Μ.Μ.Ε. Και όποιος δεν τον γνωρίζει μπορεί –και είναι λογικό- να υποθέσει διάφορα. Όμως, ένας γιατρός που συμμετείχε στη διαδήλωση και ήταν αυτόπτης μάρτυς των επεισοδίων, ο Αντώνης Κρασουδάκης, ανέφερε σε ανάρτησή του στο Facebook: «Για να τελειώνουμε με αυτή την ιστορία. Ο Μιχάλης Κοτζαμιχάλης που απεικονίζεται στη φωτογραφία ήταν σε υπηρεσία ως αστυνομικός μαζί με τη διμοιρία που φύλασσε τα γραφεία της Χ. Αυγής. Οι σημαίες που κρατάει έπεσαν κατά τη διάρκεια της συμπλοκής ομάδας νεαρών διαδηλωτών με ενστόλους των ΜΑΤ και ο Μιχάλης απλώς τις μάζεψε. (Ο ίδιος δεν έλαβε μέρος στη συμπλοκή). Ημουν αυτόπτης μάρτυς των επεισοδίων. Ο Μιχάλης είναι ένας σπάνιος χαρακτήρας πράγμα που είχα την ευκαιρία να το μάθω από την αξιέπαινη θητεία του στις σχολικές επιτροπές του Δήμου. Ας σταματήσει εδώ… έχουν υπάρξει σοβαρότερα δείγματα αστυνομικής αυθαιρεσίας από αυτή την παραπληροφόρηση».
Γ. ΛΥΒ.
(Χανιώτικα νέα - 24/9/2017)
Link: http://www.haniotika-nea.gr/mia-fwtografia-den-axizei-xilies-lexeis/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου