Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2013

"Συνάνθρωπος" αλληλεγγύης στα Χανιά

Του ΓΙΑΝΝΗ ΛΥΒΙΑΚΗ
Μήνυμα αλληλεγγύης στέλνει η ομάδα στήριξης "συνάνθρωπος" η οποία εργάζεται εθελοντικά για την κτηριακή αποκατάσταση του Κέντρου Αποκατάστασης Παιδιών και Νέων Κρήτης στον Κουμπέ Χανίων.
Με χθεσινή ανακοίνωσή της η ομάδα, στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης του συγκεκριμένου έργου, «καλεί τους συμπολίτες μας να προσέλθουν και να προσφέρουν εθελοντική εργασία, σήμερα Σάββατο 12 και αύριο Κυριακή 13 Οκτωβρίου από τις 7 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα στον αύλειο χώρο του κέντρου, στην οδό Αποκορώνου 166».
Ακόμα τονίζει ότι «η παρουσία όλων μας θα αποτελέσει πράξη αλληλεγγύης και υπευθυνότητας, θα δώσει χαρά και θα βελτιώσει τις συνθήκες διαβίωσης είκοσι παιδιών που το έχουν πραγματικά ανάγκη».
Η ομάδα 'συνάνθρωπος' αποτελείται από μια παρέα νέων Χανιωτών που το 'εγώ' το έχουν μετατρέψει σε 'εμείς' και εννοούν να προσφέρουν ανιδιοτελώς στον άλλον.
Η ιδέα προέκυψε όταν αυτή η παρέα διοργάνωσε το καλοκαίρι του 2012 εκδηλώσεις υποστήριξης της μικρής Ραφαέλας η οποία χρειάστηκε για λόγους Υγείας να μεταβεί για μία επέμβαση στην Ελβετία.
Τότε, όπως μας λέει ο Αντώνης, «μία ομάδα εθελοντών, καθαρά από διάθεση για προσφορά, βοηθήσαμε να γίνει ένας αγώνας δρόμου με τίτλο: 'η αγάπη κινεί τα πάντα' και μία συναυλία με χορευτικά και μουσικά συγκροτήματα. Ο πυρήνας των ανθρώπων αυτών, αποφασίσαμε τη δημιουργία του συλλόγου».
Η ομάδα καθόρισε ως στόχο της για το 2013, την ανακαίνιση του Κέντρου Αποκατάστασης Παιδιών και Νέων Κρήτης.
Υστερα από την κατάλληλη προεργασία τα μέλη της ομάδας ξεκίνησαν πριν από δύο Σαββατοκύριακα τις εργασίες στην εξωτερική όψη του κτηρίου και, όπως μας λέει ο Αντώνης, σήμερα Σάββατο και αύριο Κυριακή, τα μέλη της, που απευθύνουν ανοιχτό κάλεσμα, θα βρίσκονται από το πρωί έως τις 6 το απόγευμα με σκοπό να ολοκληρωθούν οι εξωτερικές εργασίες για να συνεχίσουν στο εσωτερικό του κτηρίου τα επόμενα Σαββατοκύριακα.
Ο ίδιος επισημαίνει ότι για τις προεργασίες έχουν συνεργαστεί εθελοντικά μηχανικοί, μηχανολόγοι, διακοσμητές, αρχιτέκτονες, ενώ υπάρχει σημαντική προσφορά από πολλούς επιχειρηματίες των Χανίων.
Ακόμα, ο Αντώνης ξεκαθαρίζει ότι «είμαστε πάρα πολύ μακριά από οτιδήποτε έχει να κάνει με πολιτική, κομματική, θρησκευτική και κάθε είδους ιδεολογία. Η δική μας ιδέα είναι τελείως ξεχωριστή. Ούτε επικροτούμε, ούτε χειροκροτούμε, ούτε αποδοκιμάζουμε πολιτικές κινήσεις του τόπου. Δεν μας απασχολεί καθόλου αυτό το κομμάτι. Στόχος μας είναι όπου βλέπουμε, ότι μπορούμε να βοηθήσουμε συνανθρώπους μας, να οργανωνόμαστε καλά, να φτιάχνουμε ένα πρόγραμμα και με διάφορες δραστηριότητες να παρέχουμε βοήθεια όπως είναι τώρα το Κέντρο Αποκατάστασης».
Η ομάδα βρίσκεται και στο Facebook στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://www.facebook.com/pages/%CE%A3%CF%85%CE%BD%CE%86%CE%BD%CE%B8%CF%81%CF%89%CF%80%CE%BF%CF%82/545765158820033?fref=ts.
(Χανιώτικα νέα - 12/10/2013)
Link: http://www.haniotika-nea.gr/130913-.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου