Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

Πρόγραμμα εορτασμού της 100ης επετείου της Ενωσης της Κρήτης με την Ελλάδα

Το πρόγραμμα του εορτασμού της 100ης επετείου της Ενωσης της Κρήτης με την Ελλάδα (1 Δεκεμβρίου 1913) ανακοινώθηκε από την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και περιλαμβάνει:
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2013
19:30 Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» (Χαλέπα). Εκδήλωση για την 100η Επέτειο της Ένωσης της Κρήτης με την Ελλάδα. Πανηγυρική ομιλία του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων, Ευάγγελου Μεïμαράκη.
-ΣΑΒΒΑΤΟ 30 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2013
12:00 Στέψη του ανδριάντα του Εθνάρχη Ελευθερίου Βενιζέλου (Πλατεία Ελευθερίας). Κατάθεση στεφάνων. Μετά τη στέψη θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή και στη συνέχεια θα ανακρουστεί, από τη μουσική των Ενόπλων Δυνάμεων, ο Θούριος του Εθνάρχη και ο Εθνικός Ύμνος.
-ΚΥΡΙΑΚΗ 1η ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2013
07.00 Μητροπολιτικό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου. Όρθρος, Συνοδική Λειτουργία. Ομιλία από τον Μητροπολίτη Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου & Βιάννου, Ανδρέα Νανάκη.
08:00 Εωθινό από τις Μπάντες των Ενόπλων Δυνάμεων. Χαιρετιστήριοι κανονιοβολισμοί.
11.00 Επίσημη Δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου. Μετά το τέλος της Δοξολογίας θα σχηματιστεί πομπή για την μεταφορά της Σημαίας στο Φρούριο Φιρκά.
11.30 Τελετή έπαρσης τη σημαίας στο Φρούριο Φιρκά. Ο πανηγυρικός της ημέρας θα εκφωνηθεί από το Δήμαρχο Χανίων, κ. Μανόλη Σκουλάκη, και στην συνέχεια θα γίνει έπαρση της Σημαίας. Ακολουθεί επίσκεψη στο Ναυτικό Μουσείο Κρήτης (παρουσίαση αναμνηστικής σειράς γραμματοσήμων), στο Δημαρχείο Χανίων (εγκαίνια βιβλιοθήκης Ελ. Βενιζέλου), στον Φιλολογικό Σύλλογο «Χρυσόστομος» (φωτογραφική έκθεση Περικλή Διαμαντόπουλου) και στη Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων (έκθεση «Κρήτη 1913-2013»).
19.30 – Πνευματικό Κέντρο Χανίων: Μουσική εκδήλωση από το Σώμα Μουσικής του Πολεμικού Ναυτικού για τα 40 χρόνια λειτουργίας του Ναυτικού Μουσείου Κρήτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου