Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

Συγκεντρώσεις και στα Χανιά για την ΕΡΤ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 23.30
Συγκέντρωση συμπαράστασης στην ΕΡΤ και στην ΕΡΑ Χανίων με αφορμή την εισβολή των ΜΑΤ στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής, οργανώθηκε και στα Χανιά. Συγκεκριμένα, στις 4 σήμερα το απόγευμα πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στην ΕΡΑ Χανίων στη Σούδα και στις 6 μ.μ. στην πλατεία Αγοράς.
Η ΕΡΑ Χανίων μετέδιδε μετά τη διακοπή του κεντρικού προγράμματος της ΕΡΑ, τοπικό πρόγραμμα από τους δημοσιογράφους και τους υπόλοιπους εργαζομένους της. Το πρόγραμμα της ΕΡΑ Χανίων μεταδίδεται από τη συχνότητα 100,6 στα FM από τους 1.512 Χιλιόκυκλους των μεσαίων κυμάτων και από το Διαδίκτυο.
Ο ΣΥΡΙΖΑ 
Σε κάλεσμα το οποίο απηύθυνε ο ΣΥΡΙΖΑ Χανίων αναφέρεται:
"Με τη σημερινή εισβολή των ΜΑΤ στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ η κυβέρνηση ολοκληρώνει μια απόλυτα πραξικοπηματική ενέργειά της σε βάρος της ενημέρωσης και της δημοκρατίας που ξεκίνησε την 11 Ιουνίου. Δύο μέρες μετά το δώρο της κυβέρνησης στους ιδιώτες καναλάρχες, με τη δωρεάν παραχώρηση των νέων ψηφιακών αδειών, η μνημονιακή κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ- Ν.Δ., λειτουργώντας εντελώς παράνομα, έγραψε μια μαύρη σελίδα στην ιστορία της δημόσιας τηλεόρασης και της δημοκρατίας στον τόπο μας.
Για άλλη μια φορά το δίλημμα δημοκρατία ή μνημόνιο αναδεικνύεται επίκαιρο.
Ο λαός μας θα σταθεί απέναντι στην κατάλυση της νομιμότητας, στην υπονόμευση της δημοκρατίας και θα υπερασπιστεί την αξιοπρέπειά του και τις ελευθερίες του.
Απαιτούμε την άμεση αποχώρηση των αστυνομικών δυνάμεων από το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ και την παράδοσή του στους εργαζόμενους της.
Στηρίζουμε τον αγώνα των εργαζομένων στην ΕΡΑ Χανίων για Δημοκρατία και ελεύθερη ενημέρωση και καλούμε τους πολίτες των Χανίων να συμπαρασταθούν έμπρακτα και με την συνεχή παρουσία τους στο Ραδιοσταθμό στη Σούδα. Η Φωνή της ΕΡΑ Χανίων παραμένει ζωντανή".
ΚΑΙ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Συνεχίζει να εκπέμπει και η ΕΡΑ Ηρακλείου στους 97,5 στα fm. Από νωρίς είχε αρχίσει να συγκεντρώνεται κόσμος έξω από τις εγκαταστάσεις στο Γιόφυρο. Στις 4 το απόγευμα πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση έξω από τις εγκαταστάσεις του σταθμού. 
Η ΕΣΗΕΠΗΝ
Στο μεταξύ, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου Ηπείρου Νήσων, "καταδικάζει απερίφραστα την εισβολή δυνάμεων της Αστυνομίας στις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή" και συνεχίζει:
"Η εισβολή δυνάμεων καταστολής σε δημοσιογραφικούς χώρους δεν έχει ιστορικό προηγούμενο σε κοινοβουλευτική Δημοκρατία.
Η σημερινή ενέργεια της Κυβέρνησης, αποτελεί το επιστέγασμα της εκτροπής που σημειώθηκε την 11η Ιουνίου και στρέφεται ευθέως κατά των θεμελιωδών αρχών της Δημοκρατίας.
Αλλοιώνει βάναυσα το πνεύμα και το γράμμα του Συντάγματος, συγκρούεται με την ίδια την κοινωνία. Η όποια επίκληση νομιμότητας είναι ψευδής, κενή περιεχομένου, αλλά κυρίως επικίνδυνη για τους πολίτες. Η άσκηση ισχύος, η επιβολή της άποψης του ισχυρού, η διασταλτική ερμηνεία του Συντάγματος, δεν είχε, δεν έχει και δεν μπορεί να έχει καμία σχέση με την Δημοκρατία. Η ελευθεριότητα της εξουσίας, είναι ορκισμένος εχθρός της ελευθερίας ατόμου και συνόλου.
Η Ένωση Συντακτών σε συντονισμό με τις αδελφές Ενώσεις και την ΠΟΕΣΥ, καλεί τους δημοσιογράφους να αντισταθούν στην λογική του «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» και να μετάσχουν στα συλλαλητήρια διαμαρτυρίας τα οποία διοργανώνονται σε όλη την χώρα".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου