Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013

Η αυξημένη ζήτηση "έκοψε" χθες το βράδυ το ρεύμα στα Χανιά

Του ΓΙΑΝΝΗ ΛΥΒΙΑΚΗ
Η αυξημένη ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας ήταν η αιτία για τις διακοπές ρεύματος χθες τις πρώτες βραδινές ώρες στο κέντρο της πόλης των Χανίων!
Η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας ήταν, ίσως, σε βαθμο μεγαλύτερο ακόμα και της τουριστικής καλοκαιρινής περιόδου.
Ο λόγος;
Το γεγονός ότι ολοένα και περισσότεροι πολίτες, λόγω της οικονομικής κρίσης, πέραν από τις ξυλόσομπες, στρέφονται στην κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας για τη θέρμανσή τους.
Ετσι, το κρύο που επικράτησε χθες ήταν η αιτία που κλιματιστικά για ζεστό αέρα, αλλά και ηλεκτρικές σόμπες – θερμάστρες, δούλεψαν στο… φουλ.
Το δίκτυο όμως δεν άντεξε τόση… κατανάλωση και έπεσε.
Για κάποια ώρα έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα το μεγαλύτερο τμήμα του κέντρου της πόλης, καθώς και περιοχές στις συνοικίες Αγίου Ιωάννου, Κουμπέ και Χαλέπας.
Στους δρόμους προκλήθηκε κυκλοφοριακό κομφούζιο, καθώς τα φανάρια σταμάτησαν να λειτουργούν.
Το πρόβλημα αποκαταστάθηκε, όταν δόθηκε ρεύμα από υπόγειο σύστημα της Δ.Ε.Η.
Το γεγονός επιβεβαίωσε μιλώντας χθες το βράδυ στα “Χανιώτικα νέα”, ο προϊστάμενος εκμετάλλευσης δικτύων του Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε.) κ. Γιώργος Πλοκαμάκης.
Οπως μας είπε χαρακτηριστικά, ο κ. Πλοκαμάκης, «λόγω της αυξημένης ζήτησης ενέργειας, εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών και της χρήσης ηλεκτρικών συσκευών για ζεστασιά, υπήρξε κορεσμός των γραμμών που τροφοδοτούν την πόλη με αποτέλεσμα τη λειτουργία του αυτόματου συστήματος απόρριψης φορτίου και να σβήσουν κάποιες γραμμές της πόλης».
Ωστόσο, ο κ. Πλοκαμάκης εξήγησε ότι «επειδή η πόλη τροφοδοτείται με βρογχοειδές υπόγειο σύστημα, έγινε ανακατανομή του φορτίου σε διάφορες γραμμές και αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση».
ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ
Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα συνεχίστηκε χθες το κύμα κακοκαιρίας το οποίο έχει ως κύριο χαρακτηριστικό τις χαμηλές θερμοκρασίες και το τσουχτερό κρύο.
Σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (Ε.Μ.Υ.) για την Κρήτη, σήμερα θα επικρατήσουν νεφώσεις με ασθενείς βροχές ή χιονόνερο και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 6 και τοπικά 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 11 βαθμούς Κελσίου.
ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΚΑΥΣΟΞΥΛΩΝ
Την προσοχή των πολιτών και κυρίως των οδηγών εφιστά ο προϊστάμενος του τμήματος Πολιτικής Προστασίας, κ. Τάσος Κουρουπάκης, καθώς προχθές το βράδυ έπεσαν καυσόξυλα από υπερφορτωμένο αγροτικό αυτοκίνητο στην εθνική οδό στο ύψος των Αγίων Πάντων. Το ίδιο συνέβη και από αυτοκίνητο στον δρόμο που συνδέει το Βαμβακόπουλο με τον Αλικιανό.
Ο κ. Κουρουπάκης καλεί όσους μεταφέρουν καυσόξυλα να μη γεμίζουν υπερβολικά τα αυτοκίνητα και επίσης απευθύνει έκκληση στους οδηγούς να είναι προσεκτικοί και να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών.
ΧΙΟΝΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΛΑΣΙΘΙ
Χιόνια έπεσαν στα ορεινά όλης της Κρήτης. Από 20 – 30 εκατοστά κυμάνθηκε το ύψος του χιονιού στο Οροπέδιο Λασιθίου χθες το πρωί μετά την προχθεσινή χιονόπτωση.
Τα εκχιονιστικά μηχανήματα του Χερσονήσου και του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου κράτησαν μέχρι προχθές τα μεσάνυχτα ανοιχτή την πρόσβαση από και προς το Ηράκλειο από την πλευρά του Αυχένα Αμπέλου και συνέχισαν απο τις 5 χθες το πρωί τον εκχιονισμό.
(Χανιώτικα νέα - 13/12/2013)
Link: http://www.haniotika-nea.gr/afximeni-zitisi-ekopse-revma/#ixzz2nMEZyDu1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου