Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013

Ποια ευρωπαϊκή περιφερειακή πολιτική;

Επίσκεψη στην Κρήτη θα πραγματοποιήσει την ερχόμενη Τετάρτη ο Επίτροπος της Ε.Ε. Johannes Hahn ο οποίος είναι αρμόδιος για την Ευρωπαϊκή Περιφερειακή Πολιτική.
Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Περιφέρειας, σκοπός της επίσκεψης είναι να συζητήσει για τις δυνατότητες χρηματοδότησης αναπτυξιακών έργων τη νέα προγραμματική περίοδο 2014 – 2020 και να επισκεφτεί έργα του Δημοσίου και Ιδιωτικού τομέα που χρηματοδοτήθηκαν από πόρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ.
Καλά όλα αυτά, αλλά η επίσκεψη μπορεί να αποτελέσει και ευκαιρία ο Επίτροπος να δει και να ενημερωθεί για την κατάσταση που βιώνουν ολοένα και περισσότερα νοικοκυριά και στην Κρήτη εξαιτίας των πολιτικών που επιβάλλουν οι δανειστές της χώρας. Να ενημερωθεί για την ανεργία που λαμβάνει και στο νησί μας εκρηκτικές διαστάσεις. Για τα συσσίτια που αυξάνονται. Για τους ανθρώπους που αδυνατούν να ανταποκριθούν σε οικονομικές υποχρεώσεις. Για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά. Αλλά και για την ανάγκη αντιπλημμυρικών έργων, προς αποφυγή καταστροφών από επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα. Γιατί για ποια ευρωπαϊκή περιφερειακή πολιτική μπορεί κανείς να μιλήσει, αν δεν λυθούν κατά προτεραιότητα αυτά τα ζητήματα;
Γ. ΛΥΒ.
(Χανιώτικα νέα - 4/12/2013)
Link: http://www.haniotika-nea.gr/pia-evropaiki-periferiaki-politiki/#ixzz2mVqU1rpj

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου