Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

"Ενα αλλιώτικο καλοκαίρι" στο θέατρο "Κυδωνία"

Η Εταιρεία Θεάτρου "Μνήμη" παρουσιάζει από την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου έως και την Κυριακή 16 Μαρτίου 2014, στο Θέατρο Κυδωνία, στα Χανιά, το έργο του δημοφιλούς Βρετανού συγγραφέα Μάικ Κένι: «Ένα αλλιώτικο καλοκαίρι», σε σκηνοθεσία Μιχάλη Βιρβιδάκη.
Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Εταιρείας, πρόκειται για ένα ποιητικό αριστούργημα γραμμένο για παιδιά, αλλά που θα μπορούσαν με ευχαρίστηση να το παρακολουθήσουν και θεατές μεγαλύτερης ηλικίας λόγω της απαράμιλλης ευαισθησίας και ωριμότητας της γραφής του. Ένα τρυφερό έργο με θέμα την απουσία και τη μνήμη, που καταφέρνει να συμφιλιώσει το μικρό παιδί με την ιδέα της απώλειας, χωρίς να αναφέρεται ούτε μια φορά η λέξη θάνατος.
Το έργο του Μάικ Κένι ανεβαίνει σε μετάφραση Κωστή Σκαλιόρα, σκηνοθεσία Μιχάλη Βιρβιδάκη, σκηνικά – κοστούμια Ξανθής Κόντου, μουσική Νίκου Βίττη, φωτισμούς Μαρίας Μπαλαντίνου και με βοηθό σκηνοθέτη τον Βικέντιο Μηλογιαννάκη. Τους ρόλους ερμηνεύουν οι ηθοποιοί Ελπίδα Ζαμπετάκη και Μιχάλης Βιρβιδάκης.
Παραστάσεις από την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου έως και την Κυριακή 16 Μαρτίου 2014: κάθε Παρασκευή (βραδινή) στις 9.30 μμ, Σάββατο (απογευματινή) στις 6.30 μμ, και Κυριακή (πρωινή) στις 11.30 πμ. Επίσης θα δοθούν ξεχωριστές παραστάσεις για σχολεία, μετά από συνεννόηση, στα τηλέφωνα 2821092395 και 6973005570.
Τιμές εισιτηρίων: 10 ευρώ (για ενήλικες) και 5 ευρώ (για παιδιά).
Το «Ένα αλλιώτικο καλοκαίρι» ανέβηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα το 2004, από το θέατρο Πόρτα της Ξένιας Καλογεροπούλου, με μεγάλη επιτυχία, και με τους Ιωάννα Παππά και Δημήτρη Καταλειφό στους δύο πρωταγωνιστικούς ρόλους.
Ο Μάικ Κένι έχει αποσπάσει αρκετά σημαντικά βραβεία στη χώρα του. Η έγκυρη αγγλική εφημερίδα Independent τον περιέλαβε το 2003 στον κατάλογο των σημαντικότερων Βρετανών θεατρικών συγγραφέων, πλάι στον Πίντερ και τον Στόπαρντ. Σε κριτική που γράφτηυκε για το έργο σημειώνεται: "Ο Βίκτωρ Ουγκώ έγραψε κάποτε πως «μεγαλύτερο θέαμα απ’ τη θάλασσα είναι μόνο το εσωτερικό της ψυχής». Εάν υπάρχει κάποιο μέρος όπου μπορεί να δει κανείς αυτό το θέαμα, όπου μπορεί να δει τη θάλασσα να συναντά την ψυχή, τότε οι χαρακτήρες στο έργο του Μάικ Κένι «Ένα αλλιώτικο καλοκαίρι» είναι μόνιμα εγκατεστημένοι σ’ αυτό".
Η Εταιρεία Θέατρου "Μνήμη" θα παρουσιάσει επίσης, μέσα στην τρέχουσα θεατρική περίοδο, το έργο της σύγχρονης Αγγλίδας θεατρικής συγγραφέως Ελίζαμπεθ Κούτι, «Παντελόνια από Λέπια», σε μετάφραση Δημήτρη Κιούση και σκηνοθεσία Μιχάλη Βιρβιδάκη. Πρόκειται για ένα δράμα μυστηρίου, με τρείς ηθοποιούς, που αφηγούνται, ο καθένας από την πλευρά του, μια ιστορία που ξεκινά τον 12ο αιώνα και φτάνει μέχρι τις μέρες μας. Το έργο παρουσιάστηκε πέρυσι στο Λονδίνο με μεγάλη επιτυχία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου