Κυριακή 2 Μαρτίου 2014

Για το Γραφείο του ΕΟΤ Χανίων

Τυχόν κλείσιμο του Γραφείου του Ε.Ο.Τ. Χανίων σίγουρα δεν θα βοηθήσει τις προσπάθειες τοπικών φορέων για στήριξη και αναβάθμιση του τουρισμού.
Ως εκ τούτου το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων δικαίως εξέδωσε ψήφισμα με το οποίο χαρακτηρίζει «αδιανόητο» το γεγονός ότι «σε έναν τουριστικό Νομό, όπως τα Χανιά,  επιχειρείται το κλείσιμο του Γραφείου Υποστήριξης του Ε.Ο.Τ., που εξυπηρετεί χιλιάδες επισκέπτες, αλλά και επιχειρήσεις τουρισμού».
Στο ψήφισμα επισημαίνεται χαρακτηριστικά:
«Το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων με αφορμή τις αλλαγές που προβλέπονται στο υπό διαβούλευση σχέδιο νόμου που αφορά μεταφορά αρμοδιοτήτων του Ε.Ο.Τ. στο Υπουργείο Τουρισμού και τις αλλαγές στο υφιστάμενο οργανωτικό σχήμα του Υπουργείου Τουρισμού και του E.O.T., ειδικά ως προς τη μεταφορά των Περιφερειακών Υπηρεσιών Τουρισμού από τον Οργανισμό στη διοικητική δομή του Υπουργείου, με ταυτόχρονη συγχώνευση ορισμένων εξ αυτών καθώς και την κατάργηση των Γραφείων Υποστήριξης Τουρισμού, εκφράζει την αγωνία του ότι αυτές θα δημιουργήσουν σημαντικότερα προβλήματα και περισσότερες δυσκολίες στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις πολλών περιοχών, από όσες στοχεύουν να επιλύσουν».
Να ελπίσει κανείς πως θα εισακουστεί η φωνή του Δημοτικού Συμβουλίου στους εν Αθήναις υπεύθυνους;
Γ. ΛΥΒ.
(Χανιώτικα νέα - 1/3/2014)
Link: http://www.haniotika-nea.gr/gia-grafio-tou-e-o-t-chanion/#ixzz2uklbQfaF 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου