Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014

Το ζητούμενο για τον τουρισμό

Αισιόδοξα μηνύματα έρχονται συνεχώς για τον τουρισμό στα Χανιά. Η συμμετοχή των Χανίων σε διεθνείς τουριστικές εκθέσεις φαίνεται ότι φέρνει αποτελέσματα. Η προβολή του Νομού στο εξωτερικό “μαγεύει” τους επισκέπτες των εκθέσεων.
Παράλληλα, ενθαρρυντικά είναι και τα όσα ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Νομού Χανίων για τον τουρισμό κρουαζιέρας. Οπως είπε, έξι νέες εταιρείες κρουαζιερόπλοιων έρχονται στα Χανιά το 2014, ενώ τα πρώτα στοιχεία για το 2015 δείχνουν τριπλασιασμό των αφίξεων από έναν Ομιλο εταιρειών. Το ζητούμενο, πάντα, είναι όσα βλέπουν σε βίντεο οι υποψήφιοι επισκέπτες, να τα δουν και στην πράξη.
Να απολαύσουν δηλαδή, καθαρές θάλασσες και πραγματική φιλοξενία σε ελκυστικές τιμές. Να απολαύσουν όσα θέλουμε και εμείς να απολαμβάνουμε στον τόπο μας. Να ευχαριστηθούν τις οδικές διαδρομές και τις εναλλαγές του τοπίου, από βουνό σε θάλασσα, αλλά και τις κρητικές νοστιμιές. Και ως εκ τούτου να επιλυθούν τα κακώς κείμενα που και οι ίδιοι οι επισκέπτες έχουν επισημάνει σε έρευνες που κατά καιρούς έχουν γίνει στο αεροδρόμιο. Προς αυτή την κατεύθυνση θα ήταν σκόπιμος ο συντονισμός όλων των εμπλεκόμενων. Και, φυσικά, ας μη ξεχνάμε ότι ο τόπος αυτός πρέπει πάνω και πρώτα απ’ όλα να ευχαριστεί και ικανοποιεί τους μόνιμους κατοίκους του. Τότε, σίγουρα, θα ικανοποιεί και τους επισκέπτες μας.
(Χανιώτικα νέα - 10/3/2014)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου