Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

Για ένα άλλο σχολείο

Αν κάποιοι γνωρίζουν από πρώτο χέρι τα προβλήματα της Παιδείας, δεν είναι άλλοι από τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς. Οι οποίοι αναγκάζονται να βάζουν το χέρι στην τσέπη για τα φροντιστήρια των παιδιών προκειμένου να συμπληρώσουν τις απαραίτητες γνώσεις. Γιατί το εκπαιδευτικό σύστημα είναι γνωστό ότι παρουσιάζει σημαντικά προβλήματα και ελλείψεις.
Με αυτή την έννοια έχει μεγάλο ενδιαφέρον η επιστολή της Ενωσης Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Χανίων προς το Υπουργείο Παιδείας στο οποίο καταλογίζει “υποκρισία” με αφορμή την αναπλήρωση διδακτικών ωρών μέσα στις διακοπές του Πάσχα.
«Αρκετά με το τιμωρητικό, ενοχικό σχολείο. Φως είναι τα παιδιά μας. Αφήστε να τα χαρούμε και να μοιραστούμε μαζί τους τις διακοπές, γιατί έχουμε εξαντληθεί γονείς και παιδιά με το σχολείο που ζούμε», τονίζεται σε επιστολή της Ενωσης, που υπογράφει εκ μέρους του Δ.Σ. η πρόεδρος Σοφία Μαλανδράκη.
«Δεν είμαστε αντίθετοι στην αναπλήρωση των χαμένων διδακτικών ωρών. Επιθυμούμε όμως να αναπληρωθούν και αυτές που χάθηκαν με δική σας υπαιτιότητα, όταν μέχρι τον Δεκέμβρη ακόμα δεν είχαν τοποθετηθεί σε πολλά σχολεία καθηγητές. Είναι άλλωστε γνωστό, ότι επί μήνες υπάρχουν κενά σε διδακτικές ώρες και το σχολικό πρόγραμμα στην ουσία ολοκληρώνεται λίγο πριν τα Χριστούγεννα».
Ακόμα καλεί τον υπουργό Παιδείας να φροντίσει για τη δημιουργία ενός σχολείου «που θα αγαπά το παιδί και θα σέβεται τον μαθητή». Ποιος μπορεί να πει το αντίθετο; Και μέχρι πότε θα είναι ζητούμενο ένα τέτοιο σχολείο;
Γ. ΛΥΒ.
(Χανιώτικα νέα - 25/4/2014)
Link: http://www.haniotika-nea.gr/gia-ena-allo-scholio/#ixzz2zuCyL0Ke 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου