Σάββατο 10 Μαΐου 2014

Ο "Τσοπανάκος" επιμένει

Του ΓΙΑΝΝΗ ΛΥΒΙΑΚΗ
Η ΔΤ έγινε λοιπόν ΝΕΡΙΤ. Είναι σαν να λέμε «άλλαξε ο Μανωλιός κι έβαλε τα ρούχα του αλλιώς».
Και αυτό δεν είναι υπερβολή. Εχουμε, λοιπόν, και λέμε:
* Στην τηλεόραση της ΝΕΡΙΤ, παραμένει η έλλειψη πληροφοριών για το πρόγραμμα. Οι τηλεθεατές ψηφιακών λήψεων δεν μπορούν να προγραμματίσουν την εγγραφή ή την τηλεθέαση εκπομπών, αφού δεν λειτουργεί η σχετική υπηρεσία.
* Στο ραδιόφωνο της ΝΕΡΙΤ, πανελλαδικώς οι ακροατές μπορούν να ακούσουν μόνον το Πρώτο Πρόγραμμα. Οχι το Τρίτο. Π.χ., στα Χανιά, οι αναμεταδότες FM αναμεταδίδουν και από τις δύο κλασικές συχνότητες, 92,9 και 94,9 το Πρώτο Πρόγραμμα. Επί του κρατικού ελέγχου της ΕΡΤ, στους 94,9 αναμεταδιδόταν το Δεύτερο. Ενώ το Τρίτο αναμεταδιδόταν στη συχνότητα των 106 Mhz. Ο πομπός αυτός έχει κλείσει.
* Ολοι οι Ελληνες πολίτες υποχρεώνονται πλέον να πληρώνουν διά της ΔΕΗ το χαράτσι για τη ΝΕΡΙΤ. Κι ας έλεγαν οι πολιτικοί της κυβέρνησης ότι, μετά την ΕΡΤ, σταματά και το χαράτσι αυτό.
Και φυσικά δεν έχουν όλοι τη δυνατότητα να ακούσουν ή να δουν τα προγράμματα για τα οποία πληρώνουν. Ούτε το δικαίωμα να επιλέξουν αν θέλουν ή όχι να δουν ή να ακούσουν.
Την ίδια ώρα, οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ συνεχίζουν τις εκπομπές τους μέσα από το Διαδίκτυο και το ραδιόφωνο. Είναι οι άνθρωποι που, αν και απλήρωτοι, επιμένουν να μεταδίδουν τον «Τσοπανάκο» και να διασώζουν τη Φωνή της Ελλάδας καθώς μέσα από τους πομπούς βραχέων συνεχίζονται οι εκπομπές τους για τον απόδημο ελληνισμό και τους ναυτικούς.
Επίσης, οι εργαζόμενοι της ΕΡΑ «διασώζουν» και τη ραδιοφωνική φωνή της δημόσιας (και όχι κρατικής) ραδιοφωνίας στην ελληνική ύπαιθρο. Ετσι, συνεχίζονται η λειτουργία και οι τοπικές εκπομπές ταυτόχρονα με τις αναμεταδόσεις του κεντρικού προγράμματος από τους πομπούς FM και μεσαίων κυμάτων στα Χανιά, το Ηράκλειο, τη Ρόδο, την Κομοτηνή και άλλες περιοχές.
Το σήμα του «Τσοπανάκου» δεν πρέπει να χαθεί.
(Ελευθεροτυπία - 10/5/2014)
Link: http://www.enet.gr/?i=arthra-sthles.el.home&id=429879

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου