Σάββατο 31 Μαΐου 2014

Παιδικές χαρές και έλεγχοι

Ταυτισμένες με το παιχνίδι και τη χαρά οι παιδικές χαρές. Μόνο που αρκετές από αυτές που βρίσκονται σε περιοχές του Δήμου Χανίων χρειάζονται συντήρηση και επισκευή ή αναβάθμιση.
Π.χ. η τραμπάλα, αλλά και οι κούνιες, στην παιδική χαρά απέναντι από το Τ.Ε.Ι. στη Χαλέπα, στην οποία παίζουν δεκάδες παιδιά καθημερινά, έχουν εμφανή σημάδια φθοράς.
Σε καλύτερη κατάσταση βρίσκεται η παιδική χαρά στο άλσος των Αγίων Αποστόλων. Μόνο που είναι πολύ μικρή. Αν τοποθετούνταν λίγες ακόμα κούνιες, θα μπορούσαν να… χαρούν περισσότερα παιδιά.
Με την ευκαιρία, ο βουλευτής Χανίων Κυριάκος Βιρβιδάκης κατέθεσε ερώτηση για τους ελέγχους που βρίσκονται σε εξέλιξη στις παιδικές χαρές σε σχέση και με την προσαρμογή τους στις σύγχρονες προδιαγραφές και, όπως απάντησε ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης, τα αποτελέσματά τους θα αποσταλούν στο Υπουργείο Εσωτερικών έως τις 30 Ιουνίου 2014.
Ο κ. Μιχελάκης αναφέρει επίσης ότι η πιστοποίηση της καταλληλότητας λειτουργίας των παιδικών χαρών γίνεται από τριμελή Επιτροπή που συγκροτείται σε κάθε Νομό, με απόφαση του γενικού γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης, ενώ ανάλογα με τις ανάγκες είναι δυνατόν ο γενικός γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης να συγκροτεί περισσότερες από μία Επιτροπές.
Με ενδιαφέρον θα αναμένονται τα αποτελέσματα και για την Κρήτη.
Γ. ΛΥΒ.
(Χανιώτικα νέα - 31/5/2014)
Link: http://www.haniotika-nea.gr/pedikes-chares/#ixzz33IawqMKD 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου