Σάββατο 10 Μαΐου 2014

Για τον Δημοτικό Κήπο Χανίων

Οαση πρασίνου στο κέντρο της πόλης θα έπρεπε να είναι ο δημοτικός κήπος των Χανίων. Με δέντρα αιωνόβια – ιστορικά, με τον θερινό κινηματογράφο, με την παιδική χαρά, με το ιστορικό καφέ του, με την παιδική του βιβλιοθήκη.
Με εκατοντάδες επισκέπτες καθημερινά, ντόπιους και ξένους, μικρούς και μεγάλους.
Μόνο που οι επισκέπτες δεν έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τη χλωρίδα και την πανίδα του κήπου. Σε αντίθεση με ό,τι συμβαίνει σε άλλα ιστορικά πάρκα της Ευρώπης, στον Δημοτικό Κήπο των Χανίων δεν υπάρχουν ενημερωτικές καλαίσθητες πινακίδες μπροστά από τα ιστορικά δέντρα και φυτά που να αναφέρουν την ονομασία τους και, πιθανώς, την ιστορία τους.
Επιπλεον, αν και το Πάρκο αποτελεί μέρος αναψυχής και περιπάτου, η είσοδος αυτοκινήτων μέσα στις εγκαταστάσεις του -παρά τη σχετική απαγόρευση- όχι μόνο σηκώνει σύννεφα σκόνης, αλλά είναι και επικίνδυνη για τα μικρά παιδιά και τους συνοδούς τους. Για να μην αναφερθούμε στο αυτονόητο: ότι δηλαδή προκαλεί έντονα και δυσμενή σχόλια από τους τουρίστες.
Ολα αυτά είναι αναγκαίο να διορθωθούν και μάλιστα άμεσα. Ταυτόχρονα με την αντιμετώπιση, από τους αρμόδιους φορείς και τις φιλοζωικές οργανώσεις, του θέματος με τα αδέσποτα που -χωρίς να φταίνε- μαζεύονται μέσα στον κήπο.
Τότε, και μόνο τότε, θα μπορούμε να λέμε με υπερηφάνεια ότι ο Δημοτικός Κήπος είναι πραγματικά μια όαση μέσα στην πόλη μας.
Γ. ΛΥΒ.
Link: http://www.haniotika-nea.gr/gia-ton-dimotiko-kipo/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου