Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014

Συνάντηση πολιτισμού στο Μουσείο Τυπογραφίας

Την πρώτη συνάντηση πολιτισμού και γραμμάτων στο Μουσείο Τυπογραφίας διοργανώνει η εφημερίδα “Χανιώτικα νέα” την Κυριακή 22 Ιουνίου στις 7:30μ.μ. στο αμφιθέατρο του Μουσείου Τυπογραφίας, στο Βιοτεχνικό Πάρκο Χανίων με την παρουσίαση δύο νέων βιβλίων και μίας θεατρικής παράστασης.
Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει την παρουσίαση του δίτομου βιβλίου “Η εφημεριδογραφία στην Κρήτη 1831 – 1913” του Ξενοφώντα Παγκαλιά. Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο Αντώνης Σκαμνάκης, επίκουρος καθηγητής του τμήματος Δημοσιογραφίας και Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου και ο συγγραφέας.
Θα ακολουθήσει σύντομη παρουσίαση του ακυκλοφόρητου βιβλίου του Μιχάλη Γρηγοράκη “Εύθυμες Κρητικές Ιστορίες 4ος τόμος” από τον Βαγγέλη Κακατσάκη, δάσκαλο – λογοτέχνη.
Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
Στη συνέχεια, θεατρική παράσταση εμπνευσμένη από τη ζωή και το έργο του Μιχάλη Γρηγοράκη με τίτλο “Μιχάλης Γρηγοράκης: Ένας απών… παρών” θα παρουσιάσει η Ερασιτεχνική – Πειραματική Σκηνή του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Κρήτης.
Σενάριο – σκηνοθεσία: Σκορδαρά Στέλλα.
Τεχνική υποστήριξη: Καμπουράκης Μανώλης.
Επιμέλεια κειμένου: Δημητριάδη Γωγώ.
Παίζουν με αλφαβητική σειρά: Βασιλειάδη Ανδριάννα, Γιαννακού Φίλια, Γιανναράκης Μάρκος, Καϊντιρμόγλου Αγγελική, Λακιωτάκη Πολύμνια, Λινιουδάκη Μυρσίνη, Λυκογιάννης Δημήτρης, Οικονομάκη Γρηγορία, Παγιαλάκης Στέλιος, Παπαραφτάκη Ελένη, Πρωτοπαπαδάκη Ελένη, Τσιχλάκης Νίκος, Χαριτάκης Κίμων.
Η βραδιά θα κλείσει με μικρή δεξίωση.
Link: http://www.haniotika-nea.gr/sinantisi-politismou-ke-grammaton-3

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου