Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014

Προστατέψτε το παλιό λιμάνι και τους κατοίκους του

Το ποτηρι της οργής ξεχειλίζει μέσα από το νέο περιστατικό άγριου ξυλοδαρμού επιχειρηματία από δύο νεαρούς στους οποίους έκανε παρατήρηση επειδή ουρούσαν την είσοδο του μαγαζιού του στο παλιό λιμάνι!
Το θυμα της αναίτιας αυτής επίθεσης είναι Χανιώτης, γέννημα – θρέμμα του λιμανιού, ουδέποτε έχει ενοχλήσει άνθρωπο και είναι ιδιαίτερα αγαπητός στην παλιά πόλη και ευρύτερα στα Χανιά. Από το μαγαζί – καφέ του έχουν μεγαλώσει γενιές επί γενεών. Τώρα, συχνάζουν και παιδιά παλιών θαμώνων και φίλων του.
Οι δυο νεαροί που τον έστειλαν σοβαρά τραυματισμένο στο Νοσοκομείο, στην ουσία τραυμάτισαν το ίδιο το λιμάνι με τη συμπεριφορά τους. Ενα λιμάνι που πάντα φημιζόταν και φημίζεται για την ομορφιά, τη φιλοξενία του και τον κόσμο του.
Δεν ειναι βέβαια η πρώτη φορά που σημειώνονται τέτοια περιστατικά. Το τελευταίο όμως είναι ιδιαίτερα σοβαρό και πρέπει να προβληματίσει την κοινωνία και τους φορείς και να θέσει όλους προ των ευθυνών τους.
Το παλιο λιμάνι, στο οποίο μεγαλώσαμε γενιές και γενιές Χανιωτών και στο οποίο πάντα αισθανόμασταν ασφάλεια τόσο κατά τον περίπατό μας όσο και στα μαγαζιά του, δεν πρέπει να γίνει Μάλια ή Φαληράκι όπου συνεχώς σημειώνονται έκτροπα. Και αν δεν αντιμετωπιστούν τέτοια φαινόμενα εν τη γενέσει τους, αύριο θα είναι κάποιοι άλλοι νεαροί που θα θελήσουν να εκτονωθούν από το αλκοόλ και την ένταση, δέρνοντας όποιον εκείνη τη στιγμή θα βρεθεί μπροστά τους με κίνδυνο να έχουμε ακόμα και νεκρό.
Το παλιο λιμάνι κανείς δεν δικαιούται να το προσβάλει με τη συμπεριφορά του. Η συντεταγμένη – οργανωμένη Πολιτεία -αν υπάρχει ακόμα- οφείλει να προστατέψει το παλιό λιμάνι από τέτοιες καταστάσεις που αμαυρώνουν την εικόνα της πόλης.
Υ.Γ. Πριν στεγνώσει το μελάνι πληροφορηθήκαμε για ένα άλλο επεισόδιο στο παλιό λιμάνι κατά τη διάρκεια της νύχτας του Σαββάτου προς ξημερώματα Κυριακής με δύο τραυματίες στο Νοσοκομείο Χανίων. Όταν έφτασε το Λιμενικό οι άλλοι εμπλεκόμενοι είχαν εξαφανιστεί. Οι καταστάσεις αυτές αποτελούν ντροπή στη «βιτρίνα» της πόλης μας.
(Χανιώτικα νέα - 15/9/2014)
Link: http://www.haniotika-nea.gr/prostatepste-palio-limani-ke-tous-katikous-tou/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου