Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014

Για μια καλύτερη ζωή

Του ΓΙΑΝΝΗ ΛΥΒΙΑΚΗ
Με απλές πράξεις, που δεν έχουν υψηλό κόστος, μπορεί τα Χανιά να γίνουν πιο ανθρώπινη πόλη. Με απλές ενέργειες που προϋποθέτουν καλή θέληση από την Τοπική Αυτοδιοίκηση αλλά και από τους πολίτες. Αρκεί να κατανοήσουμε όλοι σε τι πόλη θέλουμε να ζήσουμε και να μεγαλώσουν τα παιδιά μας. Αρκεί να θυμηθούμε τις διηγήσεις των μεγαλύτερων για τα Χανιά των γιασεμιών. Αρκεί να τραγουδήσουμε το τραγούδι του Μίκη Θεοδωράκη: “Πάμε βόλτα στα Χανιά” (1959):
“…Μοσχοβολούν οι γλάστρες, 
μοσχοβολάει ο σγουρός βασιλικός
μοσχοβολάει κι η αγάπη
κύμα με κύμα μεγαλώνει ο ωκεανός”.
Τα Χανιά τα γεμάτα χρώματα και αρώματα παραμένουν ζητούμενο.
Οι προτάσεις της ομάδας “ΠοδηΛάτρεις” που δημοσιεύτηκαν χθες στα “Χανιώτικα νέα” δεν αφορούν μόνον τους φίλους του ποδηλάτου αλλά όλη την κοινωνία. 
Οι προτάσεις περιλαμβάνουν: Απελευθέρωση πεζοδρομίων, πεζοδρόμων και πλατειών από οχήματα,  αυθαίρετες κατασκευές, εμπόδια για την κυκλοφορία των πεζών. Αφορούν επίσης τον φωτισμό, τη σήμανση των διαβάσεων πεζών, των σημείων με ράμπες, των στάσεων λεωφορείων κ.α..
Τώρα, δε μένει παρά να γίνουν πράξεις που θα καλυτερεύσουν τη ζωή όλων μας. Γιατί, όπως έχουμε ξαναγράψει, για να έχει μια πόλη ομορφιά για τους επισκέπτες πρέπει πρώτα να έχει ομορφιά και ποιότητα ζωής για τους μόνιμους κατοίκους της!
(Χανιώτικα νέα - 19.9.2014)
Link: http://www.haniotika-nea.gr/gia-mia-kaliteri-zoi/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου