Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

Φθινοπωρινός καύσωνας στα Χανιά

Του ΓΙΑΝΝΗ ΛΥΒΙΑΚΗ
“Καμίνι” έγινε το μεσημέρι η πόλη των Χανίων με τη θερμοκρασία να ξεπερνά τους 37 βαθμούς Κελσίου.
Το ασυνήθιστο αυτό φαινόμενο, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, οφείλεται σε θερμή αέρια μάζα και αναμένεται να υποχωρήσει από τις βραδινές ώρες σήμερα Τρίτη.
Οπως μας είπε ο μετεωρολόγος, Μαν. Λέκκας, το φαινόμενο οφείλεται σε μία θερμή εισβολή στην ανώτερη ατμόσφαιρα η οποία επηρέασε κυρίως τις δυτικές περιοχές της Κρήτης και πιο έντονα τον βόρειο άξονα σε συνδυασμό με την επικράτηση των δυτικών – νοτιοδυτικών ενισχυμένων ανέμων».
Σύμφωνα με τον κ. Λέκκα, «η όλη αυτή κατάσταση αναμένεται να βελτιωθεί πολύ γρήγορα καθώς από τις βραδινές ώρες της Τρίτης η αέρια αυτή θερμή μάζα μετακινείται ανατολικότερα και ως εκ τούτου οι θερμοκρασίες θα επανέλθουν σε πιο λογικά επίπεδα από τα ξημερώματα της Τετάρτης. Σ’ αυτό θα συμβάλλει και το βόρειο ρεύμα που αναμένεται να ενισχυθεί πρόσκαιρα κατά τη διάρκεια της Τετάρτης περιορίζοντας την αύξηση της θερμοκρασίας σε επίπεδα μέγιστης τιμής στους 28 και 29 βαθμούς Κελσίου ενώ παράλληλα θα συμβάλλει να καθαρίσει η ατμόσφαιρα από την σκόνη των τελευταίων ημερών».
Link: http://www.haniotika-nea.gr/fthinoporinos-kafsonas-sta-chania/#

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου