Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2014

“Η αγάπη κινεί τα πάντα”

Του ΓΙΑΝΝΗ ΛΥΒΙΑΚΗ
Αν κάτι έχουμε ανάγκη στη σημερινή δύσκολη συγκυρία της οικονομικής -και όχι μόνον- κρίσης, είναι η αλληλεγγύη, το χαμόγελο και η αγάπη. Η συναυλία με τον Κώστα Λειβαδά και την Ελένη Τσαλιγοπούλου που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας 1 Σεπτεμβρίου στο θέατρο της Ανατολικής Τάφρου των Χανίων είχε και πέτυχε αυτόν ακριβώς το σκοπό: Μοίρασε αγάπη στα παιδιά της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας Αναπήρων Παίδων (ΕΛΕΠΑΠ) Χανίων. Τα έσοδά της θα διατεθούν για τη τη δημιουργία αίθουσας που θα βελτιώνει την οπτικοακουστική των παιδιών τα οποία φιλοξενούνται στις εγκαταστάσεις του παραρτηματος Χανίων της ΕΛΕΠΑΠ μέσα από πρόγραμμα “Αισθητηριακής Ολοκλήρωσης”. Η συναυλία οργανώθηκε από μια εξαιρετική παρέα νέων Χανιωτών: την ομάδα στήριξης “ΣυνΑνθρωπος” η οποία, χωρίς φανφάρες, δημοσιότητα και μεγάλα λόγια, αλλά απλά και αθόρυβα, έχει επιτελέσει στην πόλη ένα πραγματικά σπουδαίο έργο.
Η ιδέα για τη δημιουργία της ομάδας προέκυψε όταν αυτή η παρέα διοργάνωσε το καλοκαίρι του 2012 εκδηλώσεις υποστήριξης της μικρής Ραφαέλας η οποία χρειάστηκε για λόγους Υγείας να μεταβεί για μία επέμβαση στην Ελβετία. Τότε έγινε ένας αγώνας δρόμου με τίτλο: “η αγάπη κινεί τα πάντα” και μία συναυλία με χορευτικά και μουσικά συγκροτήματα.
Το 2013, η ίδια ομάδα εργάστηκε εθελοντικά για την κτηριακή αποκατάσταση του Κέντρου Αποκατάστασης Παιδιών και Νέων Κρήτης στον Κουμπέ Χανίων.
Τώρα, στόχος της ομάδας είναι η στήριξη της ΕΛΕΠΑΠ.
Το Θέατρο της Ανατολικής Τάφρου ήταν… μικρό για να χωρέσει τον κόσμο που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα.  Ηταν μια βραδιά που μοίρασε χαμόγελα και αισιοδοξία. Και έστειλε το μήνυμα ότι όντως, η αγάπη κινεί τα πάντα!
(Χανιώτικα νέα - 3/9/2014)
Link: http://www.haniotika-nea.gr/agapi-kini-ta-panta/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου