Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2014

Για την εθνική οδό της Κρήτης

Εχει περάσει ενάμισης μήνας από τη δημοσίευση ρεπορτάζ στα “Χανιώτικα νέα” για τις πινακίδες στον Βόρειο Οδικό Αξονα Κρήτης.
Αυτές που αντί να διευκολύνουν τους οδηγούς, δυσχεραίνουν την οδήγησή τους, αλλά και προκαλούν οδική… ανασφάλεια καθώς είναι ξεθωριασμένες ή κρυμμένες πίσω από θάμνους.
Και μέχρι σήμερα δεν έχει αλλάξει κάτι. Παραμένει η ίδια κατάσταση. Με τους θάμνους στη θέση τους πίσω ή μπροστά από τις πινακίδες και τους αρμόδιους να συζητούν για την αναβάθμιση του Β.Ο.Α.Κ. που, όπως ορθώς έχει δηλώσει ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων Απόστολος Βουλγαράκης «δεν είναι ούτε επαρχιακό, ούτε εθνικό δίκτυο. Δεν ξέρει κανένας μας τι είναι στην πραγματικότητα».
Το μόνο που έχει αλλάξει είναι η λειτουργία των καμερών χωρίς, ωστόσο, να έχουν μπει νέες ευδιάκριτες πινακίδες των ορίων ταχύτητας ώστε να μην μπερδεύονται οι οδηγοί.
Προχθές, έγινε στην Αθήνα μια ακόμα σύσκεψη για τον Β.Ο.Α.Κ. Για “σκληρή διαπραγμάτευση” ως προς το θέμα της αναβάθμισης του Βορείου Οδικού Αξονα έγινε λόγος.
Αλλά ας αρχίσουμε από τα πιο απλά: Το “κούρεμα” των θάμνων, την αποκατάσταση των πινακίδων και τόσα άλλα που θα έπρεπε να ήταν αυτονόητα, αλλά εδώ, ακόμα και αυτά, παραμένουν ζητούμενα!
(Χανιώτικα νέα - 6/9/2014)
Link: http://www.haniotika-nea.gr/gia-tin-ethniki-odo/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου