Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014

Εκδικάστηκε η υπόθεση της ΕΡΑ Ηρακλείου

Εκδικάστηκε την περασμένη Τρίτη, 14 Οκτωβρίου 2014, στο Εφετείο Ανατολικής Κρήτης σε δεύτερο βαθμό η υπόθεση των απολυμένων της ΕΡΑ Ηρακλείου κατά του Ελληνικού Δημοσίου, με βασικό αίτημα την ακύρωση των απολύσεών τους και την επαναπρόσληψή τους στις θέσεις που κατείχαν πριν την  κατάργηση της ΕΡΤ στις 11 Ιουνίου 2013.
Οπως ανακοίνωσε η ΠΟΕΣΥ, στο δικαστήριο της Κρήτης παρευρέθησαν και παρενέβησαν υπέρ των εργαζομένων η ΠΟΕΣΥ και οι δημοσιογραφικές Ενώσεις, καθώς και ο Δικηγορικός Σύλλογος με το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου. Παρόντες ήταν ο Πρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας της ΠΟΕΣΥ, Γ. Σαββίδης και Δ. Κουμπιάς, οι Πρόεδροι της ΕΣΗΕΜ-Θ, Τ. Φωκιανίδης, της ΕΣΗΕΠΗΝ Κυρ. Κορτέσης, της ΕΣΗΕΘΣτΕ-Ε, Γ. Πέτρου, και της ΕΣΠΗΤ, Θ. Μπερεδήμας, καθώς και οι Αντιπρόεδροι της ΕΣΗΕΑ, Γ. Γιουκάκης, και της ΕΣΗΕΠΗΝ, Κατ. Μηναδάκη.
Με την ανακοίνωσή της η ΠΟΕΣΥ «εκφράζει την βεβαιότητα, ότι το δευτεροβάθμιο δικαστήριο του Ηρακλείου θα επιβεβαιώσει τον κραυγαλέα παράνομο χαρακτήρα των απολύσεων στην ΕΡΤ και θα αποκαταστήσει σε νομικό και ηθικό επίπεδο την αδικία που συντελέστηκε σε βάρος χιλιάδων εργαζομένων της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης».
•Η ανακοίνωση της ΠΟΕΣΥ αναρτήθηκε στην παρακάτω διεύθυνση: http://www.poesy.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=1220:2014-10-15-12-52-57&catid=32:news&Itemid=4

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου