Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014

ΟΑΕΔ: Κατέρρευσε το σύστημα στα Χανιά

Μέσα σε δύο ώρες από το άνοιγμά του κατέρρευσε το σύστημα για την υπαγωγή επιχειρήσεων σε πρόγραμμα πρόσληψης ανέργων μέσω ΟΑΕΔ, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις οι ενδιαφερόμενες τοπικές επιχειρήσεις. Αυτό καταγγέλλει με επιστολή του στον υπουργό Εργασίας ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων, αναφερόμενος στη διαδικασία υπαγωγής των επιχειρήσεων της πόλης στο πρόγραμμα πρόσληψης ανέργων μέσω ΟΑΕΔ.
Συγκεκριμένα, στην επιστολή αναφέρεται: «Ως Εμπορικός Σύλλογος Χανίων, διαμαρτυρόμαστε έντονα και καταγγέλλουμε τη διαδικασία υπαγωγής των επιχειρήσεων της πόλης μας στο πρόγραμμα πρόσληψης 5.000 ανέργων ηλικίας 25-66 ετών μέσω ΟΑΕΔ που ξεκίνησε την Τετάρτη 8 Οκτωβρίου. Συγκεκριμένα, η διαμαρτυρία μας έγκειται στο ότι το πρόγραμμα άνοιξε στις 12.00 και μέσα σε 2 ώρες είχε καταρρεύσει το σύστημα, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις -είτε άμεσα οι ίδιες είτε μέσω των λογιστικών γραφείων που τις εκπροσωπούσαν- και μέχρι το απόγευμα της ίδιας ημέρας το πρόγραμμα να έχει συμπληρωθεί και κλείσει μιας και προφανώς οι κοντινότερες στην Αθήνα επιχειρήσεις είχαν πιο άμεση πρόσβαση στο Διαδίκτυο ( δεν χρειαζόταν να περνούν από ενδιάμεσους ιντερνετικούς κόμβους).
»Ως αποτέλεσμα των παραπάνω, στα Χανιά πρόλαβαν να υποβάλουν αίτηση μόλις 27 επιχειρήσεις και από αυτές να εγκριθούν προσλήψεις μόλις για 16 εργαζομένους, ενώ ο αριθμός των ενδιαφερομένων ήταν πολλαπλάσιος. Είναι προφανές ότι το νούμερο αυτό των εγκεκριμένων θέσεων είναι αναλογικά πολύ μικρό για μία από τις μεγαλύτερες πόλεις της Ελλάδας για αυτό και ζητούμε οι εγκεκριμένες θέσεις να δίνονται με πληθυσμιακά κριτήρια, ή να υπάρξει πρόγραμμα που θα αφορά μόνο την περιφέρεια και να εξαιρεί τα μεγάλα αστικά κέντρα».
Γ. ΛΥΒ.
(Ελευθεροτυπία - 15/10/2014)
Link: http://www.enet.gr/?i=issue.el.home&date=15/10/2014&id=452185

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου