Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2014

Αντιλήψεις του παρελθόντος

Αν κάτι έλπιζε ή ελπίζει κανείς να αλλάξει στην Ελλάδα του αύριο είναι η εξυγίανση στον χώρο της δημόσιας διοίκησης χωρίς την επανάληψη λαθών και αντιλήψεων του παρελθόντος.
Αμ δε. Οι πρόσφατες αποκαλύψεις του γενικού επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λ. Ρακιντζή, ο οποίος κατήγγειλε στη Βουλή νομοθετικές παρεμβάσεις που καλύπτουν παραβάσεις δημοσίων λειτουργών και τους απαλλάσσουν από ευθύνες σε 14 περιπτώσεις, δείχνουν ότι παραμένουν οι νοοτροπίες του χθες…
Μάλιστα, ο κ. Ρακιντζής στις 17 Σεπτεμβρίου είχε καταγγείλει στη Βουλή ότι στην προσπάθειά του να κάνει κάτι πέφτει πάντα σε ένα τείχος από απαλλακτικά βουλεύματα.
Οπως μάλιστα δημοσιεύτηκε στον Τύπο και δεν διαψεύστηκε, η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων ζήτησε από τον κ. Ρακιντζή να μην υποδεικνύονται πλέον εκ μέρους του συγκεκριμένες φορολογικές δράσεις νομικών ή φυσικών προσώπων ή ακόμα και εμπλεκομένων σε υποθέσεις διαφθοράς ή δημοσίων λειτουργών, με τη δικαιολογία ότι οι φορολογικοί έλεγχοι προγραμματίζονται πλέον από το Υπουργείο Οικονομικών!
Γ. ΛΥΒ.
(Χανιώτικα νέα - 8/11/2014)
Link: http://www.haniotika-nea.gr/antilipsis-tou-parelthontos/#

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου