Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014

Αρχιτεκτονικός διαγωνισμός για το πάρκο των Αγίων Αποστόλων Χανίων

Σε αρχιτεκτονικό διαγωνισμό για τη διαμόρφωση του πάρκου των Αγίων Αποστόλων με ήπιας μορφής χρήσης, θα προχωρήσουν οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Χανίων. Η ανακοίνωση αυτή έγινε χθες στη διάρκεια σύσκεψης στο δημαρχείο Χανίων. Το αντικείκενο της σύσκεψης ήταν η ανάδειξη της περιοχής των Αγίων Αποστόλων σε σύγχρονο μητροπολιτικό πάρκο, με σεβασμό πρωτίστως στο φυσικό περιβάλλον, καθώς και ο σχεδιασμός της περιαστικής ανάπλασης με κατασκευή δικτύων πεζόδρομου και ποδηλατόδρομου.
Οπως ανακοίνωσε ο Δήμος Χανίων, η σύσκεψη έγινε στο Γραφείο του δημάρχου Χανίων, παρουσία του δημάρχου, Τάσου Βάμβουκα, των αντιδημάρχων Πρασίνου, Μιχάλη Κοτζαμιχάλη, Αθλητισμού, Μανώλη Αδοντάκη, του προέδρου του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Χανίων, Γεωργίου Αλογδιανάκη, του γραμματέα του Συλλόγου Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (ΠΡΟ.Τ.Α.), Ευτύχη Μαυρογένη, καθώς και υπηρεσιακών παραγόντων του Δήμου. Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι ο δήμαρχος Χανίων κ. Βάμβουκας γνωστοποίησε πως «η ορθολογική διαχείριση του εν λόγω ελεύθερου χώρου, με ήπιας μορφής χρήσεις, βρίσκεται στις προτεραιότητες της δημοτικής αρχής, ενώ στην παρούσα φάση εξετάζεται από τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Δήμου η εκπόνηση αρχιτεκτονικού διαγωνισμού για τη διαμόρφωση του πάρκου.
Μάλιστα, θα ακολουθήσει και δημόσιος διάλογος, προκειμένου να εμπλουτιστούν οι προτάσεις και οι δημότες να συμμετέχουν ενεργά στην προσπάθεια της δημοτικής αρχής». Παράλληλα, μέχρι την ολοκλήρωση του εγχειρήματος ο δήμαρχος Χανίων ανέφερε ότι «θα πραγματοποιηθούν ήπιες παρεμβάσεις στον συγκεκριμένο χώρο με στόχο τον εξωραϊσμό του, την οδική ασφάλεια όσων διέρχονται από το πάρκο, καθώς και τη βελτίωση της εικόνας του. Οι παρεμβάσεις αυτές αφορούν μεταξύ άλλων την προστασία του δυτικού τμήματος του πάρκου, με την κατασκευή της υποδομής, που θα εμποδίζει τη χρήση του χώρου ως πάρκινγκ, διαγραμμίσεις και σήμανση για τη διευθέτηση της κυκλοφορίας, κ.ά.». Στο μεταξύ, σε ανακοίνωση δρομέων υγείας αναφέρεται ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησης τα μέλη του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Χανίων παρουσίασαν στον δήμαρχο, τη μελέτη κυκλοφοριακής ρύθμισης που εκπονήθηκε από την Ε.Ε.Τ.Ε.Μ. επισημαίνοντας πως οι προτεινόμενες επεμβάεις απαιτούν ελάχιστο κόστος ενώ είναι απαραίτητες για τη σωματική ακεραιότητα των αθλούμενων.
Γ. ΛΥΒ.
(Χανιώτικα νέα - 3/12/2014)
Link: http://www.haniotika-nea.gr/architektonikos-diagonismos-gia-parko-ton-ag-apostolon/#

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου