Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014

Προσφυγή στη Δικαιοσύνη από την επίτιμη γενική διευθύντρια Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς

Στη Δικαιοσύνη προσέφυγε «για λόγους αρχής και αξιοπρέπειας» η επίτιμη γενική διευθύντρια Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς Δρ. Μαρία Ανδρεαδάκη Βλαζάκη, κατά της απόφασης για παύση των καθηκόντων της.
Την επισήμανση αυτή κάνει η ίδια η κ. Βλαζάκη σε επιστολή της προς το Προσωπικό των Υπηρεσιών της Γενικής Διεύθυνσης Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς, την οποία κοινοποίησεο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγωνμε αφορμή την εκδήλωση που διοργάνωσε προς τιμήν της το βράδυ της Δευτέρας.
«Η προσφυγή μου στη Δικαιοσύνη – διότι θεωρώ ότι η επίμαχη τροπολογία στην οποία στηρίχτηκε η παύση μου δεν έχει τελικά εφαρμογή στη ΓΔΑΠΚ – γίνεται για λόγους αξιοπρέπειας απέναντι στον εαυτό μου και για λόγους αρχής απέναντι στην ίδια την Υπηρεσία, πιέζοντας και με τον τρόπο αυτό για την εκ νέου εφαρμογή των διατάξεων του Υπαλληλικού Κώδικα για την προκήρυξη της θέσης του νέου Γενικού Διευθυντή και την τοποθέτησή του μέσω δίκαιης κρίσης», σημειώνει η Χανιώτισσα αρχαιολόγος.
Η εκδήλωση που διοργάνωσε ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων προς τιμήν της επίτιμης Γενικής Διευθύντριας Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων της Εν Αθήναις Αρχαιολογικής Εταιρείας. Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο Γενικός Γραμματέας της Εν Αθήναις Αρχαιολογικής Εταιρείας κ. Βασίλειος Πετράκος, καθώς και πλήθος συναδέλφων και φίλων της κ. Βλαζάκη. Για το έργο και την προσφορά της στην Αρχαιολογική Υπηρεσία μίλησαν οι: Δημήτρης Αθανασούλης, μέλος ΔΣ του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων και προϊστάμενος της ΕΦΑ Κυκλάδων, Ευγενία Γατοπούλου, Γενική Διευθύντρια Αναστήλωσης Μουσείων και Τεχνικών Έργων, Χαράλαμπος Κριτζάς, Επίτιμος Διευθυντής Επιγραφικού Μουσείου, Άρτεμις Παπαθανασίου, νομικός σύμβουλος Υπουργείου Εξωτερικών, Μανώλης Τσιτσιρίδης, αρχιτεχνίτης ανασκαφών στην ΕΦΑ Χανίων, Σουζάνα Καπελώνη-Χούλια, Διευθύντρια Μουσείων και Μαρία Μερτζάνη, Διευθύντρια Συντήρησης Αρχαίων και Νεότερων Μνημείων.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων πρόσφερε τιμητική πλακέτα στην κ. Μαρία Ανδρεαδάκη-Βλαζάκη ως ένδειξη τιμής για την προσφορά της στην Αρχαιολογική Υπηρεσία.
Γ. ΛΥΒ.
Link: http://www.haniotika-nea.gr/prosfigi-sti-dikeosini-apo-tin-epitimi-geniki-diefthintria-archeotiton/#

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου