Παρασκευή 26 Δεκεμβρίου 2014

Νέα παράταση στην οριστική ψηφιοποίηση των καναλιών στην Κρήτη

Νέα παράταση δόθηκε στην ολοκλήρωση της μετάβασης στην επίγεια ψηφιακή τηλεόραση σε ό,τι αφορά την Κρήτη. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που καθορίστηκε με Υπουργική Απόφαση, στην Νοτιοανατολική Ελλάδα (νησιά Αιγαίου και Κρήτη) η ψηφιακή μετάβαση επρόκειτο να ολοκληρωθεί στις 29 Δεκεμβρίου 2014. Τελικά, όπως έγινε γνωστό, η ολοκλήρωση της ψηφιακής μετάβασης θα γίνει στις 6 Φεβρουαρίου 2015.
Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, δόθηκε παράταση καθώς η διαδικασία έχει καθυστερήσει σε άλλες περιοχές που προηγούνται. Το Σάββατο 27 Δεκεμβρίου θα ολοκληρωθεί η ψηφιακή μετάβαση σε Κέντρα Εκπομπής της Κεντρικής και Δυτικής Ελλάδας, αντί για τις 19 Δεκεμβρίου καθώς τότε οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες στάθηκαν εμπόδιο στους τεχνικούς.
Τα κέντρα εκπομπής που θα ενεργοποιηθούν στις τελικές συχνότητες τη συγκεκριμένη ημερομηνία είναι για την Κρήτη: Μαλάξα, Πλακάλωνα, Βίγλα, Κοτσυφιανά, Αχενδριάς, Ρογδιά, Πόμπια, Αμάρι, Λιβαδιά, Φανερωμένη, Λιθίνες, Περιστεράς, Σητεία, Σταυρός-Νεαπόλεως
Η ολοκλήρωση της ψηφιακής μετάβασης επιφυλάσσει νέες αλλαγές συχνοτήτων στα Χανιά και σε όλη την Κρήτη. Όταν ολοκληρωθεί η μετάβαση, θα ξεκινήσει η ψηφιακή αναμετάδοση και από τα Κέντρα Εκπομπής της ενδοχώρας του Νομού Χανίων που μέχρι τώρα παραμένουν αναλογικά (Πλακάλωνα, Βίγλα, Κοτσυφιανά). Πάντως, οι τηλεθεατές από την Κρήτη δεν θα χρειαστεί να επανασυντονίσουν τους δέκτες τους μέσα στις γιορτές.
Γ. ΛΥΒ.
(Χανιώτικα νέα - 27/12/2014)
Link: http://www.haniotika-nea.gr/pros-nea-paratasi-oristiki-psifiopiisi-ton-kanalion-stin-kriti/#

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου