Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

Ο κύβος ερρίφθη

Ο ΚΥΒΟΣ ερρίφθη. Η αλλαγή κυβέρνησης, η κυβέρνηση Αριστεράς, όπως λέει ο Αλ. Τσίπρας, είναι γεγονός. Η κοινωνία δεν επηρεάστηκε από τα προεκλογικά σποτ της ΝΔ, τα οποία είχαν ως βασικό επιχείρημα τον φόβο και την αβεβαιότητα αν βγει ο ΣΥΡΙΖΑ. Οι πολίτες αυτή τη φορά στην πλειονότητά τους δεν φοβήθηκαν. Δεν είχαν φόβο γιατί δεν είχαν τι άλλο να χάσουν.
ΑΝΤΙΘΕΤΑ, τα προεκλογικά σποτ του ΣΥΡΙΖΑ τα οποία έδιναν ελπίδα και η ανάλογη ρητορεία που ήταν προς θετική κατεύθυνση, επηρέασαν θετικά τους ψηφοφόρους που ψήφισαν τον ΣΥΡΙΖΑ. Βεβαίως, το κόμμα της Αριστεράς οφείλει πολλά… τόσο στους δανειστές όσο και στην απερχόμενη κυβέρνηση, οι οποίοι με τα μέτρα που επέβαλαν σε βάρος της κοινωνίας,  οδήγησαν σε ανατροπή του πολιτικού σκηνικού.
ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ψήφισαν μεν, αλλά δεν εφησυχάζουν. Περιμένουν, τώρα, να δουν στην πράξη την υλοποίηση των προεκλογικών εξαγγελιών. Θέλουν να δουν φοροελαφρύνσεις που θα τους επιτρέψουν μια καλύτερη ζωή σε ένα πιο βέβαιο μέλλον μέσα στην Ευρώπη. Θέλουν να κτυπηθεί η ανεργία και να έρθει, επιτέλους, η ανάπτυξη. Η χώρα έχει ανάγκη από αποκατάσταση του κράτους υγείας – πρόνοιας, από στήριξη των θυμάτων της κρίσης, από παιδεία και πολιτισμό.
Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τώρα την ευκαιρία να αποδείξει ότι έχει σχέδιο υπέρ της χώρας και της κοινωνίας. Και φυσικά θα κριθεί στην πράξη. Ως κυβέρνηση πια και όχι ως κόμμα διαμαρτυρίας.
Τα δύσκολα αρχίζουν τώρα…
Γ. ΛΥΒ.
(Χανιώτικα νέα - 26/1/2015)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου