Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2015

Για μια άλλη Ευρώπη

Το βλέμμα όχι μόνο των Ελλήνων, αλλά και των κοινωνιών όλης της Ευρώπης, είναι στραμμένο στην ερχόμενη συνεδρίαση του Eurogroup.
Οπως όλα δείχνουν, κατά πάσα πιθανότητα θα βρεθεί συμβιβαστική λύση μεταξύ Ελλάδας και δανειστών.
Οπως μεταδόθηκε το βράδυ της Πέμπτης, άμεσα θα αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των τεχνικών επιτροπών Ελλάδας – δανειστών με στόχο μια νέα συμφωνία, όπως συμφωνήθηκε μετά από τηλεφωνική επικοινωνία του επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.
Πρόκειται σίγουρα για μια θετική εξέλιξη που δείχνει διάθεση για αμοιβαίες υποχωρήσεις.
Το σημαντικό για την ελληνική κοινωνία θα είναι μέσα από τη νέα συμφωνία να μπει ένα τέλος στον φαύλο κύκλο που διαλύει τη χώρα. Με άλλα λόγια τα μέτρα με τα οποία η Ελλάδα θα είναι συνεπής στις υποχρεώσεις της προς τους δανειστές δεν μπορεί να απορρέουν από την αφαίμαξη των πολιτών. Δεν μπορεί οι μη έχοντες να συνεχίσουν να πληρώνουν τα… σπασμένα μέσα από μια υπέρογκη φορολογία.
Η αντικατάστασή τους λοιπόν από άλλα μέτρα που θα φέρουν πραγματική ανάπτυξη αποτελεί αναγκαιότητα. Οχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά για την ίδια την Ευρώπη. Για μια άλλη Ευρώπη, πιο φιλική στους κατοίκους της.
Και αυτό πρέπει να απασχολήσει τους εταίρους μας. Γιατί αφορούν το ίδιο το ευρωπαϊκό ιδεώδες στο οποίο δεν έχουν θέση αποκλεισμοί.
Το πρωτεύον τώρα είναι η σωτηρία της χώρας στο πλαίσιο της Ευρώπης.
Γ. ΛΥΒ.
(Χανιώτικα νέα - 14/2/2015)
Link: http://www.haniotika-nea.gr/gia-mia-alli-evropi-2/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου